Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
szczawik:
Nie odwraca, w sensie nie odbija horyzontalnie miniaturek. Nie posiadamy miniaturek dla pojazdu odwróconego przez co trzeba sobie radzić inaczej. Inne rozwiązanie (które było wstępnie w poprzedniej wersji) to odwrócony pojazd w programie ale wyświetlanie go jakby nie był odwrócony (by dobrze wyglądał podgląd graficzny)- to powoduje jednak serię problemów do rozwiązania, przykładowo dosyć karkołomne wykrywanie sąsiedniego sprzęgu (który de facto może być kilka członów dalej). Załączam testową wersję z dodanym horyzontalnym odbijaniem miniaturek pojazdów odwróconych: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210819.zip
Joachimowicz:
Najwyraźniej źle zrozumiałem. Myślałem, że jedyną wizualną informacją o tym, że pojazd został odwrócony, będzie "symbol recyklingu" (co chyba byłoby całkiem spoko opcją). :v
szczawik:
Tak było wcześniej- było to dosyć trudne do obsłużenia, a zagmatwanie utrudniałoby wprowadzenie potencjalnych przyszłych zmian. W tej testowej wersji wyświetla się kolejność taka jaka będzie w symulatorze, a informacyjnie jest recykling i odbicie miniaturek- to powinno wystarczająco załatwić sprawę.
Dodałem wyszukiwarkę w klawiszologii, link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter210823.zip
Joachimowicz:
W ukrytym menu, minimapy ekranów nie działają. Dopiero zmiana parametru w eu07.ini wymusza zmianę stanu. Starter nie potrafi tego zrobić.
Chciałbym wyjść z sugestią powodowaną trochę innym spojrzeniem na problem wyboru dnia. Mamy możliwość wyboru konkretnego dnia, dzięki rolce po prawej stronie dostajemy informację w jakim okresie dany dzień się znajduje, czy jest to zima, czy lato, i jest to super. Natomiast symulator obsługuje fazy księżyca, a do tego przydałby się najzwyklejszy kalendarz, aby nie trzeba było liczyć dni do nowiu, albo do pełni, żeby ustawić zadowalającą nas datę.
Stele:
Tylko symulowany mamy wyłącznie dzień w roku. Sam rok do obliczeń astronomicznych jest brany z zegara systemowego. Kalendarz dałby mylną sugestię symulacji dnia tygodnia. Choć to można by i kiedyś podchwycić. Skryptować zmienne potoki pasażerskie i ruch zależnie od dnia. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej