Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Zaptyp:
@szczawik wyświetla się taki błąd jak i tak update się udał https://imgur.com/a/41TYUwN
szczawik:
Dorzuciłem wyświetlanie systemowego komunikatu błędu o ile wystąpi.
Dodana poprawka na podany typ ładunku bez podanej ilości ładunku. Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter200917.7z
miko22:
--- Cytat: szczawik w 07 Września 2020, 23:19:29 ---
* okno ustawień COM,
* zapis ustawień- poprawa stylistyczna zapisywanego pliku,Testowe okno konfiguracji COM możemy otworzyć przy wybranej opcji COM informacji zwrotnych. Pozwala na podgląd i edycję istniejących parametrów. Nie robiłem jeszcze rozbicia na poszczególne wartości- parser eu07 może wczytać parametry których we wpisach nie widziałem, a opisu nie posiadam.
--- Koniec cytatu ---
Super, ini wygląda dużo lepiej, ale czy byłaby jeszcze możliwość, żeby starter nie usuwał różnych dodatkowych wpisów (np. dodatkowo skonfigurowane ekrany na exe Milka, ale też inne wpisy pod to exe), komentarzy, ręcznie wpisanej konfiguracji COMu (czasami też zakomentowanej)? Bo teraz te wpisy po prostu znikają, przez co nie da się ich wykorzystać używając startera (Rainsted już podobno nie działa poprawnie). A konfiguracji COMu starter nie zapamiętuje, tzn. można wkleić wpisy do okienka, ale po jego zamknięciu i ponownym otwarciu konfiguracja jest pusta (albo ja nie widzę jakiegoś przycisku w rodzaju "zapamiętaj"?).
szczawik:
Starter nie powinien usuwać żadnych parametrów których nie rozpoznaje tak samo komentarzy. Mógłbyś podesłać plik .ini w którym program coś usuwa? Chyba, że modyfikujesz plik ini przy jednocześnie otwartym Starterze- tego już nie obsłuży. Co do konfiguracji COM- obecnie jest to wersja testowa, umożliwia jedynie edycję istniejących parametrów.
miko22:
Ok, faktycznie wystarczy wyłączyć starter przy zapisywaniu w ini dodatkowych wpisów. Teraz widzę, że edycja już wcześniej wpisanych parametrów COM również działa :) Przy czym dla exe nie ma tak naprawdę znaczenia wartość parametru "informacje zwrotne", jeśli chodzi o COM, tzn. jeśli wpisy COMu są w ini, to komunikacja działa i odpowiednie urządzenie musi być podłączone do USB, żeby exe się uruchomiło, a jeśli takiego urządzenia nie ma, to i wpisów dla COMu być nie może lub muszą być zakomentowane i ustawienie "informacji zwrotnych" na 0 nie ma tu żadnego wpływu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej