Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (73/148) > >>

szczawik:
Aby obsłużyć włączanie/wyłączanie tych parametrów trzeba wykonać albo zapamiętywanie ich wartości w ini Startera (przy jednoczesnym usunięciu ich z eu07.ini na czas wyłączenia) albo rozpoznawanie parametrów w komentarzach. Drugie rozwiązanie jest bardziej funkcjonalne (umożliwia podgląd i edycję parametrów zakomentowanych, obojętnie czy z poziomu programu czy bezpośrednio w eu07.ini), wymaga natomiast więcej pracy, a przynajmniej zastanowienia się, co by niczego nie popsuć. ;) Wszystko wynika z różnicy tych parametrów od pozostałych- nie są wyłączone poprzez daną wartość parametru, a ich brak (zakomentowanie).

miko22:
Tzn. ja nie nalegam na dodanie obsługi tego, bo domyślam się, że może to nie być łatwe, ale tak wspomniałem, gdybyś miał to w planach. Skoro można sobie edytować/komentować ręcznie w ini i starter tego nie usuwa, to np. mi to w zupełności wystarcza, tym bardziej, że Twój starter sprawia wrażenie przyjaźniejszego w użytkowaniu od Rainsteda (dopiero zaczynam z niego więcej korzystać).

Czarodziej:
W wersji z paczki 20.09 nie mogę nigdzie znaleźć ustawienia poziomu logowania i zawsze Maszyna włącza się z tym oknem konsoli z logami. Przestawienie parametru loglevel (czy jakoś tak) nic nie daje, bo starter go nadpisuje.

jakubg1:
Są opcje "zapisuj log" i "wyświetlaj log", aczkolwiek starter czasem ma problem z zapamiętaniem tego i ustawienia zamieniają się miejscami.

szczawik:
Faktycznie, był błąd tej opcji.
Nowa wersja, zmiany:

* Lista scenariuszy- możliwość obsługi strzałkami,
* opcja inwersji myszy w pionie/poziomie,
* poprawiona opcja logowania przebiegu symulacji,
* dokładniejsze listowanie błędów wykrytych przez Starter,
* wybrany pojazd bez obsady ma jasnozielone zaznaczenie,
* unikalne nazwy pojazdów wszystkich typów (były tylko lokomotywy/EZT).Dokładniejsze listowanie błędów to także trochę rozszerzone sprawdzanie instalacji symulatora (np. instalacja w \Program Files). Znalezione błędy zapisywane jak dotychczas do pliku /starter/bledy.txt po zamknięciu Startera. Niektóre z błędów instalacji pokazują informację przy uruchomieniu.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter200921.7z

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej