Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

[odległa przyszłość]Maszyna przez internet :)

<< < (6/10) > >>

uetam:

--- Cytat: "youBy" ---
5. Fizyka liczona metodą kombinowaną
w zasadzie rozwiązanie to jest związane z wydajnością łącza i sprzętu. koleś z 300MHz, 64MB RAM, Rivą TNT i modemem 33,6 kbps policzy jakieś proste AI, a koleś z 3,6GHz, 1024MB RAM, GeForce6800 czy Radeonem x800 i łączem 1Mbps policzy fizykę dla połowy graczy.

--- Koniec cytatu ---

Tia, i wtedy i ten i ten mieliby po 15 fps?:D

youBy:
no w sumie to teoretycznie tak, a wpraktyce to albo obaj by mieli po [i tu liczba z zakresu od 5 do 10 lub mniejsza] FPS, albo ten lepszy by miał więcej, bo w sumie lepsza karta graficzna robi swoje

Sierakowiczanin:
Ja mam dość dobry komp,we troje se pogramy ;)

uetam:

--- Cytat: "kruger" ---
--- Cytat: "Michał22" ---Moje marzenie to pośmigać pociągiem BWE Z Warszawy do Berlina z EP09 na czele :D
--- Koniec cytatu ---

No to rzeczywiscie marzenie :D
--- Koniec cytatu ---

EP09 jezdza tylko do granicy;] Co ciekawe skład po stronie niemieckiej jedzie 120 km/h i jest prowadzony jakas lokomotywa o przeznaczeniu towarowym :)

kruger:

--- Cytat: "Mat_EU" ---EP09 jezdza tylko do granicy;] Co ciekawe skład po stronie niemieckiej jedzie 120 km/h i jest prowadzony jakas lokomotywa o przeznaczeniu towarowym :)
--- Koniec cytatu ---

Epoka nawet do granicy nie dojezdza, juz w Rzepinie ja wymieniaja na 180tke:P Poza tym br180 wyglada raczej na uniwersalke niz towarowa:> zreszta nawet nasze pospieszne takze jezdza niekiedy 120 (ep07 np) :> podejrzewam iz jedynym powodem stosowania 180tki jest jej dwusystemowosc, przez co sporo sie zaoszczedza na przelaczaniu lokow. Nie wiem jak wyglada trasa po tamtej stronie, ale pewnie jest v>120. Zreszta ciekawy cytat przytocze ze stronki www.railfaneurope.net odnosnie BWE i przelaczaniu lokow: "It is a pity that dual voltage locos capable of doing 160km/h are not available for this relation".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej