Trochę faktów ogólnych dotyczących projektu:
- zgłaszam zapotrzebowanie na buczki do kabiny zarówno A jak i B (zdjęcie 1).
- potrzebne mi w dalszym ciągu przerobienie modelu zewnętrznego pudła (dalej nikt się nie zgłosił :< )
Jako że zbliża się nieuchronnie sesja na uczelni, chwilowo przy projekcie będzie cisza, najszybciej w okolicy marca dalsze prace nad kabiną ruszą. Materiał jest, zostanie wykorzystany ew. jakieś poprawki się zrobi jeśli zajdzie potrzeba.
@Wojtku, jeśli będziesz w skansenie, miałbym prośbę, co byś nagrał dźwięk nastawnika. Jedno z dwóch rzeczy które można obecnie wyciągnąć dźwiękowo z tej lokomotywy. Druga rzecz to dźwięk hebelków, ale to nam jest nie potrzebne obecnie :)
Z tego co zauważyłem (choć zdjęcia nie są w pełni szczegółowe), niewiele z lokomotywy zniknęło tak na dobrą sprawę. Jeśli mnie wzrok nie myli, coś jednak z szafy WN zniknęło, mianowicie styczniki liniowe, o ile w sposób "chałupniczy" można je z szafy wyciągnąć. W każdym razie tak jak wyżej zotało napisane, wszechobecny bałagan panuje w przedziale maszynowym. Ogólnie cudem jest to, że żaden element kabiny nie zniknął z tej lokomotywy, choć tabliczki nieco zmieniły swoją lokalizację, a część zniknęła na dobre. Niemniej komplet wszystkich tabliczek mam, więc tu się krzywda nie dzieje :)
EDIT: Aha! Właśnie. Da mi ktoś mądrą radę, jak obrócić o 90* w lewo/prawo plane`a za pomocą notatnika, jeśli się nie ma dostępu do 3DSa? :) Lub pomóc mi nałożyć 2 tekstury na element z kabiny @profety, mianowicie plane`a z tabliczką "Maszynisto!" której tekstura zwie się 4E_3]tabliczkieun. Plane który został dla nich wykonany jest idealny do tego aby nałożyć na nie "lustro" do kabiny, jednak zaistniała potrzeba zmiany mapowania dla tego plane`a.
Lustra wykonane na szybko, w celu poglądu jak będzie się to prezentować i czy da się coś z tego wyciągnąć. Efekt na screenie. To tak gdyby ktoś twierdził że zdjęcia lustra nie da się zrobić ;)