Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Linia 11 Łowicz Główny - Skierniewice
hubo221:
Skierniewice to nieco duża stacja, tak samo jak Łowicz... Głowica zachodnia to pikuś (masz na myśli SkB + Sk11?). Od nastawni grupy towarowej Sk1 do okręgu SkB jedzie się około dwie minuty. Jest jeszcze kwestia parowozowni i (nie wiem czy w symku jest coś takiego) nieruchomej kształtowej Tm na gruncie przy peronie oraz tego wiaduktu. Nie wiem, czy komuś będzie się chciało iść prawie pod Rawkę, żeby zrobić fotki. Spóźniłeś się półtora miesiąca. Wtedy jeździłem tam co chwilę.
Tomaszek_Łódź:
@hubo, masz rację, dlatego uważam, że kolega powinien najpierw położyć tory uwzględniając ukształtowanie terenu i inne szczegóły, następnie modele budynków (budynek w Skierniewicach nie jest najprostszym modelem) , na końcu teksturowanie. Tak ja uważam, aczkolwiek nie jestem ekspertem w dziedzinie budowania scenerii. Co do wykorzystania zdjęć proponuję zacząć od tworzenia całego otoczenia, infrastruktury na podstawie zdjęć poglądowych. Teksturowanie zostawmy na koniec. Jeśli chodzi o materiały zdjęciowe, chętnie pomogę ale żeby to wszystko miało sens. Zaczynając od końca kolega w końcu utkwi. Nadmienię tylko, że inny projekt -"Kaliska" jest tworzony chyba już od pięciu lat albo i lepiej, wiec pracy przy tym będzie sporawo. Tak jak pisałem na początku - proponuję najpierw ułożyć torowisko (Skierniewice-Bełchów to połowa tworzonego szlaku, więc druga połowa nie powinna być problemem) i postarać się o nagranie filmowe ze szlaku jaki kolega chce tworzyć. Tyle ode mnie.
Arni556:
Otóż znalazłem materiał filmowy odnośnie tej linii. Jednak co prawda nie jest nagrywane od samego Łowicza, lecz od Bednar do Skierniewic Park. Może się przyda ;) http://www.youtube.com/watch?v=ynXBQ_qlrv8
kolejorz:
Dobra, najpierw tory, potem budynki. Faktycznie, lepiej jest mieć skończony jeden etap niż rozgrzebywać wszystko naraz. Po torach będę wstawiał trakcję a potem budynki. Nie wiem czy szybko skończę, (tory ze stacjami) bo mam mało wolnego czasu ale postaram się.
@Arni556, dzięki za link, już się przydał ;)
Tomaszek_Łódź:
@kolejorz "szybko" to na pewno nie skończysz. Potrzeba dużo materiałów a jeszcze więcej cierpliwości. @Arni, i właśnie o takie materiały chodzi. Ogólnie zamysł zacny, tylko czy starczy zapału? Powodzonka.
EDIT: Nadal służę wykonaniem fotek. Przede wszystkim poglądowych. O fotkach na tekstury pogadamy jak projekt będzie bardziej zaawansowany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej