Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Linia 11 Łowicz Główny - Skierniewice

<< < (3/8) > >>

Tolein:
Torowisko tworzysz w 3dsie, czy może w edytorze rainsted?

kolejorz:
@Tomaszek_Łódź, miałem na myśli tylko samo torowisko, wiem, że na skończenie całej linii, choć ma tylko 21 km, będzie trzeba wielu miesięcy.

@Tolein, tworzę w 3ds. W tym programie siedzę już z 2,5 roku.
  Dodano: 25 Października 2013, 11:37:36 No, myślałem, że pójdzie troszkę szybciej ale jak przy wszystkim pojawiają się nieoczekiwane kłopoty.

Boleśnie (wykolejając się) odkryłem, że zwrotnic nie można łączyć ze zwrotnicami :/ Jeśli gdzieś było o tym na forum to przegapiłem. Szkoda, że nie można tak łączyć zwrotnic, bo łatwo się łączyło i byłoby ładne przejście (screen nr 1), a tak wyszło co wyszło (screen nr 2).

Reg. obowiązki 2.
Załącz zdjęcie tak, jak jest napisane w Regulaminie.
Benek

Rozi:
Nie wiem jak ty chcesz połączyć 2 zwrotnice. O skrajni to chyba nie słyszałeś.

matek123:
Doceniam zapał do pracy i podam pomoc obowiązkową do przeczytania. http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/projektowanie/index.html

kolejorz:
@Rozi, mój błąd, źle zmierzyłem ze zdjęć satelitarnych i zamiast 4,5 miałem 4. Wiem co to skrajnia ale źle myślałem, że 4 m są zawsze, a błędny pomiar to potwierdził i tak budowałem :/

Poza tym chciałem zapytać o jeszcze jedną kwestię a mianowicie o odległość od początku do początku rozjazdów przy przejeździe z jednego toru na sąsiedni. Ze zdjęć wychodzi równo 70 m ale przy 4,5 m rozstawu osi toru kiepsko to wychodzi. Tory w rozjeździe mają po 34 m więc ~2 m zostaje na tor pomiędzy nimi ale szerokość przy 4,5 m jest zbyt duża aby flex ładnie to połączył. Jako tako zobrazowałem to na "rysunku".
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, więc za wszystkie błędy przepraszam i proszę o nie linczowanie mnie od razu ;) Wszelką pomoc przyjmę z wdzięcznością i się do niej zastosuję ale też nie oczekuję prowadzenia za rączkę i sam postaram się zrobić tyle ile mogę.

@matek123, dzięki za ten link. Kiedyś sam trafiłem na to ale zapomniałem gdzie to było ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej