Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Komu potrzeba PoKeys56?

<< < (2/3) > >>

Ra:
Kto uważa, że warto, niech sobie kupi. Tylko żeby potem płaczu nie było, że coś nie działa albo nie wiadomo, co dalej zrobić. Użycie PoKeys do MaSzyny nie jest gotowym ani sprawdzonym rozwiązaniem, jest ciągle w fazie wstępnych testów.

Średni interes, taniej wyjdzie rozesłać listami poleconymi.

djuzi:
Faktycznie, nie pisze się o tym publicznie na forum, że coś nie działa jak trzeba, bo to wszystko dynamicznie się zmienia. Każdego tygodnia testujemy zachowanie PoKeys i instalacji na nim robionych w różnych warunkach. Działać działa, ale sporo jeszcze brakuje do ideału. Wcześniej nie widziałem jakoś potrzeby chwalić się wynikami ze wszystkimi (ograniczyłem się do głównych deweloperów), żeby niepotrzebnie nie publikować informacji, które i tak za 2 tygodnie będą nieaktualne. Kilka osób (m.in. ja, @Niebugocław, @mac310) są w trakcie budowy i testowania tej zabawki.
Na chwilę obecną mogę polecić PoKeys56U osobom, które lubią sobie podłubać, pobawić się i przy okazji pomóc w testowaniu obsługi przez EXE Maszyny. Jest jeszcze sporo do przerobienia, ciągle będzie się to zmieniać, więc budowa pulpitu "na stałe" na pewno nie wchodzi w grę. Nie ma gotowego rozwiązania "jak podłączyć, żeby dobrze działało".

Niebugoclaw:
Nie mniej jednak należy testować różne rozwiązania i dzielić się na forum, gdyż "w kupie siła" ;). Doszliśmy już do etapu, gdzie Pokeys się kończy, bowiem eksploatowany jest w 100% a i tak nie wszystko działa tak jak powinno. U mnie wykorzystane są wszystkie pin-y za wyjątkiem 54 (reset). Oczywiście, że lepszym rozwiązaniem byłby sterownik programowalny, tylko zapewne cena pojedynczego urządzenia/zespołu z taką ilością pin-ów wychodzi poza zasięg przeciętnego zjadacza chleba.

mac310:
Prawdą jest, że ani PoKeys ani żadne inne rozwiązanie nie jest jedynie słuszne i docelowe i wszystko testujemy. Nie mniej jednak wydaje mi się, że łatwość podłączenia i konfiguracji PoKeys oraz możliwości wejścia i wyjścia zasługują na zainteresowanie. Osobiście wolę coś takiego co w skończonym czasie uruchomię, niż sterowniki będące w sferze projektów i marzeń, które trzeba samemu zaprojektować, skonstuować i zaprogramować. Mogę żyć z tym, że część funkcji nie będzie działać, ale podstawowe będą i uruchomienie pulpitu da się przeprowadzić w kilka dni/tygodni/miesięcy (niepotrzebne skreślić), a nie lat.

Gonza:

--- Cytat: miko22 w 28 Sierpnia 2013, 12:05:49 ---Witam!

9 września mam zamiar zamówić kontroler PoKeys56 do sterowania pulpitem od polskiego dostawcy, który sprowadzi go od producenta.

--- Koniec cytatu ---

Nie lepiej zamówić Ci bezpośrednio u producenta, niż płacić jeszcze ponad 100 zł za sprowadzenie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej