Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Komu potrzeba PoKeys56?

(1/3) > >>

miko22:
Witam!

9 września mam zamiar zamówić kontroler PoKeys56 do sterowania pulpitem od polskiego dostawcy, który sprowadzi go od producenta. Jako, że kupuję 1 szt., muszę w całości pokryć koszty sprowadzenia do Polski wynoszące 25€ (czyli obecnie jakieś 107zł) + koszty transportu pod konkretny adres równe 17zł. Gdyby ktoś jeszcze miał zamiar budować pulpit pod symulator na bazie tego kontrolera, to proszę o kontakt na PW, a może uda się podzielić koszty transportu po równo, więc każdy skorzysta :) Im więcej chętnych, tym lepiej.
Aktualna ilość osób: 0 (+ ja)
Przy kolejnej osobie koszty sprowadzenia/os. spadną do: 12,50€ czyli 53,50zł + 17zł za transport pod konkretny adres.

UWAGA! INFORMACJA JEST JUŻ NIEAKTUALNA!

Ra:
Ja bym chciał tylko ostrzec, żeby się nie napalać, że wystarczy tylko kupić PoKeys i będzie można super pulpit wybudować. Tak nie jest. PoKeys jest dopiero w początkowej fazie testów, jest wiele problemów nadal do rozwiązania, a wiele rzeczy nie działa tak, jak by się chciało. I raczej nie zmieni się to w tym roku.

miko22:
No tak, ale np. kolega @mac310 jak i @Niebugocław podłączyli jednak większość elementów i problem stwarzają u nich jedynie włączniki. A jak już ktoś kupuje PoKeys to chyba raczej dla mierników, większej ilości kontrolek i łatwiejszego podłączenia nastawników oraz kranów hamulców, co według ww osób działa poprawnie:

--- Cytat: mac310 w 14 Lipca 2013, 01:40:06 ---Zminiaturyzowana wersja enkodera z myszki właśnie przeszła testy przy połączeniu do PoKeys. Sygnały są przekazywane prawidłowo, a i dekodowanie kierunku ruchu działa elegancko.
[...]
Sprawdzony schemat wygląda jak w załączniku.
[...]
  Dodano: 16 Lipca 2013, 02:23:22 Po eksperymentach z nastawnikiem, hamulcami i miernikami przyszła kolej na kontrolki poprzez PoKeys.
Zrobiłem stosowny układ do sterowania diodą/żarówką zasilaną z 12V poprzez transoptor i przekaźnik. Wszystko działa super.
[...]

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Niebugoclaw w 29 Lipca 2013, 09:58:59 ---[...]
&feature=youtu.be
[...]

--- Koniec cytatu ---
No i jedynym problemem są rzeczywiście włączniki, które na razie można sobie podpiąć pod klawiaturę, a w przyszłości po zmianach w .exe już pod PoKeys:

--- Cytat: mac310 w 28 Lipca 2013, 17:37:20 ---
--- Cytat: mechatronik w 28 Lipca 2013, 16:42:42 ---Nie to nie jest spowodowane stykami. Problem wielokrotnie badany na oscyloskopie. Kwestia leży po stronie MaSzyny.

--- Koniec cytatu ---

No to jak po stronie MaSzyny to z niecierpliwością czekamy na jakąś poprawkę.
[...]

--- Koniec cytatu ---

Ra:
Zgadza się, coś tam jest, ale jest jeszcze wiele rzeczy, które nie działają. Oprócz przełączników, które nadal muszą być podpinane pod symulację klawiatury w PoKeys, jest np. problem z zaworem FVEL6, występują opóźnienia w przekazywaniu sygnałów, a PoKeys potrafi się zgubić i przestaje cokolwiek działać. Nie chcę, żeby robione było mylne wrażenie, że to jest gotowe rozwiązanie, i że wystarczy kupić PoKeys.

miko22:
Na fakt, przepraszam, myślałem tylko o lokomotywach ET22 i EU07 itp. Ale gdyby ktoś się jednak zdecydował, to proszę pisać do mnie na PW.

Edit w pierwszym poście. Właśnie polski dostawca przysłał mi wiadomość, że te 25€ to za sprowadzenie do Polski do niego i trzeba jeszcze dopłacić 17zł za transport pod konkretny adres :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej