Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Edytor RAINSTED - kilka pytań

<< < (4/5) > >>

carmel4a:
Co do wydłużania podsypki - jak się to robi? Rozumiem, że w 3ds'ie. Błędem z mojej strony jest pytanie się przed własnymi próbami, ale nawet nie wiedziałbym od czego zacząć... (oprócz exportu scenerii)
Kolejne pytanie - czy trzeba dostosowywać jakoś plik .scm (np. usuwając eventy/atmo) przed wczytaniem? I ile Wam zajmuje wczytania np. scenerii Bałtyk, bo nie wiem czy 3ds mi się zacina, czy nie.
Ps. Dobre wieści. Na razie wyczerpały mi się pytania :)

Ra:

--- Cytat: carmel4a w 15 Czerwca 2013, 23:35:06 ---czy trzeba dostosowywać jakoś plik .scm (np. usuwając eventy/atmo) przed wczytaniem? I ile Wam zajmuje wczytania np. scenerii Bałtyk, bo nie wiem czy 3ds mi się zacina, czy nie.
--- Koniec cytatu ---
Że co?

carmel4a:

--- Cytuj ---Że co?
--- Koniec cytatu ---
Widzę błąd nr 1 - Plik .scn
Po drugie - pytam się czy plik z ,,dodatkami maszynowymi" - typu eventy - 3ds zrozumie, wczyta i zapisze poprawnie. Powód pytania umieściłem dalej - wydaje mi się, że mój 3ds nie ma zamiaru przemielić pliku i się zawiesza. Czy w samym rozumieniu funkcji 'importu .scn' w 3ds'ie popełniam błąd?

Benek:
Ra chodziło o to, że temat jest podpisany Edytor RAINSTED - kilka pytań, a Ty pytasz o 3ds Maxa.
W jakim celu chcesz zaimportować scenerię Bałtyk? Eventy zazwyczaj są w osobnym pliku i nie ma potrzeby tego pliku importować. Zdarzenia przypisane do torów się zaimportują bez problemu.

carmel4a:
Fakt - powinienem założyć nowy wątek - w przyszłości będę uważał.
Bałtyk - dla porównania - może być chociaż TD. Inaczej to sprecyzuje - ile średnio powinna się wczytywać jakakolwiek sceneria wielkości stacji? Bo nie wiem czy u mnie 3ds działa normalne i czy warto pisać w dziale pomocy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej