Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Przechyłki jednośladów
youBy:
Ja tutaj widzę rozważania odnośnie techniki jazdy motocyklem, więc pytam. Przydałby się do tego model motocykla.
Anrej:
--- Cytat: popatrz w 27 Marca 2013, 01:39:25 ---Jesli to jest "symulator lokomotywy", to po co nam drzewa, mosty, samochody, drogi i zabudowania?
--- Koniec cytatu ---
Drzewa, drogi, zabudowania są elementami krajobrazu. Takie elementy jak mosty, zabudowania tworzą infrastrukturę kolejową. Wszelkie obiekty dynamiczne czyli poruszające się, oprócz pojazdów kolejowych są przeszkadzarkami. Przeszkadzarkami są samochody, czy chodzący sokista. W pewnym czasie zaniechano stosowanie przeszkadzajek. Motocyklisty nie ma, gdyż nikt nie stworzył teksturę motocyklisty. Jak ktoś stworzy teksturę motocyklisty, to trajektoria ruchu zostanie opracowana.
Tolein:
Tak, magicznie ktoś stworzy i magicznie zostanie opracowana, wręcz, rzekłbym, sama się opracuje.
Człowieku, ty się zastanów. Bo albo ja czegoś nie rozumiem i ty tworzysz połowę modeli, połowę tekstur oraz modele matematyczne dla połowy zjawisk fizycznych dostępnych w symulatorze, albo zwyczajnie siedzisz, gadasz głupoty i trollujesz. Wytłumacz mi proszę, dlaczego @popatrz ma nie robić modelu przechyłek jednośladów, jeśli tylko taką odczuwa potrzebę. Chcesz mi powiedzieć, że widzisz dla niego jakieś lepsze, bardziej istotne zajęcie? Może chcesz pokierować jego pracą, bo uważasz, że zrobisz to lepiej, niż on sam? Powodzenia życzę.
pol102:
Gdy czytałem Twojego posta @Anrej, to zgrzytałem zębami. Pomijając, że jesteś polonistycznym granatem o szerokim spektrum działania, piszesz bzdury. Wszystko co jest statyczne oraz dynamiczne wpływa bezpośrednio na uczucie realizmu. Niezależnie od tego co symulujemy, to jakość odwzorowania ma znaczenie. Nie ma motocyklisty, bo nikt nie wpadł na to by był. Jeśli ktoś wpadł, to tego pomysłu nie zrealizował. Dla jednego typu pojazdu nie można komplikować fizyki do tego stopnia, że będzie liczona lepiej niż dla pojazdów szynowych bo byłby to pewien absurd.
Tolein:
--- Cytat: pol102 w 28 Marca 2013, 23:37:47 ---Gdy czytałem Twojego posta @Anrej, to zgrzytałem zębami. Pomijając, że jesteś polonistycznym granatem o szerokim spektrum działania, piszesz bzdury. Wszystko co jest statyczne oraz dynamiczne wpływa bezpośrednio na uczucie realizmu. Niezależnie od tego co symulujemy, to jakość odwzorowania ma znaczenie. Nie ma motocyklisty, bo nikt nie wpadł na to by był. Jeśli ktoś wpadł, to tego pomysłu nie zrealizował. Dla jednego typu pojazdu nie można komplikować fizyki do tego stopnia, że będzie liczona lepiej niż dla pojazdów szynowych bo byłby to pewien absurd.
--- Koniec cytatu ---
Czyli fizykę trzeba zrobić, ale nie trzeba jej zrobić. @pol102, jak zwykle zachwyca mnie esencja twoich wypowiedzi, konstruktywnych i na temat.
Zastanawiam się, czy temat zatoczył już koło, także należy podsumować stwierdzeniem @youBy'a, że 99,5% użytkowników nie będzie miało zastrzeżeń, jeśli pochylenie motocykla będzie liczone ze wzoru tg = an/g i zamknąć wątek do czasu aż ktoś to wdroży do symulatora, tudzież pojawią się dalsze pytania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej