Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Nieopuszczenie pantografu
selsyn:
Pewnie niejeden już tak przejechał. Swoją drogą, może by zaimplementować coś takiego w MASZYNIE, teraz jak przejedziesz to nic się nie dzieje, nawet nie zauważysz.
mechatronik:
Nie wiem czy w chwili obecnej jest to do zrobienia w prosty sposób. Jak symulować to wszystkie pojazdy a dla przykładu jadąc EN57 z poborem na "żabie" (jazda albo ogrzewanie ew i to i to) czeka Cię bieg do szafy niskiego celem odbloku różnicowego (pomijam choinkę czerwonych lapmpek w kabinie ;) ). Tak samo bardzo charakterystyczne jest to, że przy przejeździe przez tego typu miejsca dochodzi do mignięcia kontrolki przetwornicy na pulpicie jednostki. Mowa oczywiście o przetwornicy wirowej -starego typu. Na EZT typu AKM i podobnych komputer potrafi Ci sam ponownie załączyć przetwornicę (chwilowy zanik zasilania na izolatorze) i nie ma z tym większego problemu. Na EN76 znane są natomiast przypadki, że przy jeździe z prędkością manewrową potrafiło rozłączyć WSa bo tak był czuły.
Ra:
--- Cytat: selsyn w 09 Lutego 2013, 10:23:20 ---Swoją drogą, może by zaimplementować coś takiego w MASZYNIE, teraz jak przejedziesz to nic się nie dzieje, nawet nie zauważysz.
--- Koniec cytatu ---
Zgłaszasz się na chętnego do poprawienia drutów we wszystkich sceneriach?
selsyn:
Na obecnym etapie mojej wiedzy o Maszynie, to niemożliwe. Nie znam zależności, powiązań itd. Nie wiem nawet czy sieć jest sekcjonowana, czy to jeden wspólny obwód.
Ra:
Sieć służy obecnie do tego, żeby było ją widać i aby podnosić pantograf na wyliczoną wysokość. Na łukach z przechyłką drut często trafia poza pantograf. Mam też wrażenie, że większość scenerii albo nie ma źródeł zasilania, albo ma tylko jedno. A jakie inne jeszcze błędy są, to się dopiero okaże...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej