Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Test z techniki ruchu dla kierownika pociagu

<< < (2/6) > >>

borys_q:

--- Cytuj ---Czy odpowiedź nie powinna brzmieć "Do następnego sygnalizatora wskazującego sygnał S1 lub Ms1 bądź W5"?
--- Koniec cytatu ---

Nie powinna, prawidłowa odpowiedź do ukresu najbliższego rozjazdu lub skrzyżowania torów w sąsiednim okręgu nastawczym.
Kolega kiedyś słyszał o manewrowaniu bez tarcz tylko na sygnały do mnie ode mnie??

Anrej:

--- Cytat: SKP w 02 Stycznia 2013, 19:21:28 ---Ciekawe kto jest jego autorem. Moim zdaniem jest on dość "podejrzany". Jest dużo błędów, są powtórzone pytania, co do niektórych mam też zastrzeżenia.

--- Cytuj ---Obraz sygnałowy na semaforze składający się z dwóch świateł pomarańczowych ciągłych zezwala na jazdę z prędkością nie prz
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Dwa pomarańczowe światła ciągłe na semaforze świetlnym oznaczają jazdę;
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---
Przecież się nie powtarzają. Jak odpowiedź jest taka sama to trudno, podajesz prawidłową.

--- Cytat: SKP w 02 Stycznia 2013, 19:21:28 ---I mam wątpliwości co do tego:

--- Cytuj ---Pozwolenie na jazdę manewrową ważne jest do :
granicy stacji określonej semaforami wjazdowymi;
ukresu ostatniego rozjazdu ;
ukresu najbliższego rozjazdu lub skrzyżowania torów w sąsiednim okręgu nastawczym;
--- Koniec cytatu ---
Czy odpowiedź nie powinna brzmieć "Do następnego sygnalizatora wskazującego sygnał S1 lub Ms1 bądź W5"?

--- Koniec cytatu ---
A jak nie ma semafora z sygnalizacją S1 lub Ms1 bądź wskaźnika W5. Jazda manewrowa jest na podstawie pozwolenia.

--- Cytat: macius5991 w 02 Stycznia 2013, 19:36:03 ---Co ma kierpoć do napięcia w sieci trakcyjnej, masy hamującej czy Vmax w przypadku Sz?

--- Koniec cytatu ---
Ale widocznie wiedzieć musi.

borys_q:
Test ma kilka błędów w niektórych pytaniach są 2 prawidłowe odpowiedzi, ale generalnie jest ok

SKP:

--- Cytat: borys_q w 02 Stycznia 2013, 21:06:51 ---Kolega kiedyś słyszał o manewrowaniu bez tarcz tylko na sygnały do mnie ode mnie??

--- Koniec cytatu ---
Słyszałem. Ale w treści pytania nie napisano czy chodzi o tarczę manewrową, czy o sygnały ręczne, więc ciężko się właściwie domyślić. Chyba, że pod pojęciem "pozwolenie" kryje się tylko i wyłącznie sygnał ręczny, choć to byłoby dziwne, gdyż tarcza także pozwala na jazdę manewrową.

borys_q:

--- Cytuj ---Ale w treści pytania nie napisano czy chodzi o tarczę manewrową,
--- Koniec cytatu ---

Jak nie napisano to czemu zakładasz, że chodzi.

Gwarantuje, że w ukresie rozjazdu w sąsiednim okręgu nastawczym lub wcześniej na pewno będzie nowa tarcza manewrowa, która da lub nie da pozwolenia na dalszą jazdę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej