Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Test z techniki ruchu dla kierownika pociagu

(1/6) > >>

Anrej:
Na stronie   http://test.4free.pl/test/347155/49973   jest test na kierownika pociagu. Wystarczy wypełnić i od razu jest odpowiedź. Trzeba podać imię. 

Edit by Mutopompka.
Poprawiłem parę błędów.

SKP:
Ciekawe kto jest jego autorem. Moim zdaniem jest on dość "podejrzany". Jest dużo błędów, są powtórzone pytania, co do niektórych mam też zastrzeżenia.

--- Cytuj ---Obraz sygnałowy na semaforze składający się z dwóch świateł pomarańczowych ciągłych zezwala na jazdę z prędkością nie prz
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Dwa pomarańczowe światła ciągłe na semaforze świetlnym oznaczają jazdę;
--- Koniec cytatu ---
I mam wątpliwości co do tego:

--- Cytuj ---Pozwolenie na jazdę manewrową ważne jest do :
granicy stacji określonej semaforami wjazdowymi;
ukresu ostatniego rozjazdu ;
ukresu najbliższego rozjazdu lub skrzyżowania torów w sąsiednim okręgu nastawczym;
--- Koniec cytatu ---
Czy odpowiedź nie powinna brzmieć "Do następnego sygnalizatora wskazującego sygnał S1 lub Ms1 bądź W5"?

matikolejarz:

--- Cytat: SKP w 02 Stycznia 2013, 19:21:28 ---Ciekawe kto jest jego autorem. Moim zdaniem jest on dość "podejrzany". Jest dużo błędów, są powtórzone pytania, co do niektórych mam też zastrzeżenia.

--- Cytuj ---Obraz sygnałowy na semaforze składający się z dwóch świateł pomarańczowych ciągłych zezwala na jazdę z prędkością nie prz
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Dwa pomarańczowe światła ciągłe na semaforze świetlnym oznaczają jazdę;
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

W zupełności zgadzam się z kolegą @SKP. Ten test jest po prostu jakiś dziwny.

--- Cytuj ---Pozwolenie na jazdę manewrową ważne jest do :
granicy stacji określonej semaforami wjazdowymi;
ukresu ostatniego rozjazdu ;
ukresu najbliższego rozjazdu lub skrzyżowania torów w sąsiednim okręgu nastawczym;
Czy odpowiedź nie powinna brzmieć "Do następnego sygnalizatora wskazującego sygnał S1 lub Ms1 bądź W5"?
--- Koniec cytatu ---

Jak najbardziej tak.

MaciejM:
Co ma kierpoć do napięcia w sieci trakcyjnej, masy hamującej czy Vmax w przypadku Sz?

MaciejM:
Jaka konkretna sytuacja wymaga znajomości tych przepisów/informacji? Jak już wyżej koledzy zauważyli, dziwny "test".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej