Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
El2
Jaco:
--- Cytat: "TruckeR" ---A El2.. CHyba pasowałby na QUARKMCE...
--- Koniec cytatu ---
Nie widzę tam dla niego pracy. Czyżby manewry w Dejawach? EL2 wykonują w realu specyficzną pracę i nie widzę tutaj wykorzystania ich lub dopasowania do istniejących tras. Zresztą nie ma co gdybać - modelu EL2 (LEW) na razie nie ma.
ABu:
Jak tylko się wygrzebię z gorączki, to poprawię ostatnie (mam nadzieję) bugi ze sprzęgami. W nowej wersji będzie już można łączyć i rozłączać dowolne wagony, należące do prowadzonego pociągu. Wszystko to w trybie freefly. Np. będzie można gdzieś zostawić 3 ostatnie wagony, a z resztą pojechać dalej. Jakie to ma znaczenie dla manewrów chyba nie muszę nikogo uświadamiać :)
pozdrawiam
TruckeR:
A właściwie to ten cały EL2 to jest lokomotywą liniową, czy manewrową ? Niewiele o niej wiem, ale wygląda ciekawie, dlatego się nią nieco zainteresowałem. Nawet szukałem na Googlach itd. i nie wyszukało mi nic specjalnego, żadnego zdjęcia dokładnie z boku nadającego się na textury, wzory do zrobienia modelu etc.
hejnal:
--- Cytat: "TruckeR" ---No właśnie Hejnal, co z Twoim LXD2 ?
--- Koniec cytatu ---
Model jest. Nawet wystawiłem go w Betatesterach, ale bez odzewu :(. Nie ma natomiast trasy do niego. Ja jej nie zrobie bo to jest za trudne dla mnie (może się kiedyś nauczę).
Jaco:
--- Cytat: "TruckeR" ---A właściwie to ten cały EL2 to jest lokomotywą liniową, czy manewrową ? Niewiele o niej wiem, ale wygląda ciekawie, dlatego się nią nieco zainteresowałem.
--- Koniec cytatu ---
Maszyny te w Polsce wykonują jedną i drugą pracę. O ile w KCW Kujawy EL2 prowadziły w ostatnim okresie służby tylko manewry http://www.przewoznicykolejowi.kolej.szczecin.pl/Przewoznicy/KCWKujawy/EL2.htm o tyle w KWB Konin i Turek głównie prace liniowe http://www.ufo.kolej.szczecin.pl/galeria/przemysl/el2/el2-20.jpg. Generalnie są to loki o charakterystyce uniwersalnej. Ich praca liniowa też nie należy do imponujących, tak więc słowo "liniowa" jest nieco przesadzone. Ich "liniowa" praca ogranicza się do prowadzenia składów z węglem brunatnym (głównie po 10 wagonów typu "Talbot") z odkrywek do konkretnych elektrowni, gdzie jest on wyładowywany na estakadach (np. EL Pątnów). Długość tych relacji sięga 20 - 30 km, a Vmax 40 - 60 km/h. Dodam tylko, że ich nacisk na oś wynosi 25t, co jest ewenementem w PL.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej