Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
El2
Winger:
A moze darowalbys sobie pouczanie tworcow? Bedzie robil to co bedzie chcial.
Mnie osobiscie np. trafia od siedzenia non stop nad jedna tylko rzecza.
TruckeR:
Mój projekt EM10 zdechł, bo:
-ktoś zrobił inny model; [to w sumie nie problem, moze być więcej]
-Brakło mi zdjęć na textury [tu już spory problem]
A modelu do Maszyny bez tekstur nie da się zrobić - tzn. da się, ale by to wyglądało beznadziejnie. Ja też lubię robić 1000 projektów i ich potem nie kończyć, bo mi się nudzą :] takie lepsze, udane to kończe, ale jak nie mam zdjęc , chęci* etc - to nici z modelu. Co do Em10, to brakło mi zdjęć z frontu, profilu itp. GŁupio by to wyglądało, jeśli miałby przód tej nowej przerobionej wersji, a boki starszej.
*Chęci też mi później brakło.
Jaco:
--- Cytat: "TruckeR" ---Ej, a może by EL2 ?
--- Koniec cytatu ---
Hmm, jestem miłośnikiem tej serii i byłoby ciekawie. Jednak jak wiesz, "krokodyle" pracują tylko w przemyśle (KWB Konin, KWB Turek - w 1998 jeszcze w KCW Kujawy, a dawniej w ZGH Zębiec) i wobec tego, aby takowy okaz pracował tam, gdzie powinien potrzebna by była do tego trasa (bocznica) itd. o odpowiednim klimacie. Ja jej nie zrobię, inni koledzy pewnie też, gdyż pracują nad projektami związanymi z PKP. Tak czy inaczej pomysł ciekawy!
hejnal:
--- Cytat: "Jaco" ---aby takowy okaz pracował tam, gdzie powinien potrzebna by była do tego trasa (bocznica) itd. o odpowiednim klimacie. Ja jej nie zrobię, inni koledzy pewnie też(...)Tak czy inaczej pomysł ciekawy!
--- Koniec cytatu ---
To mi przypomniało o Lxd2 i wąskich torach... ech... to też był ciekawy pomysł ale chyba nie chwycił za bardzo... :(
TruckeR:
No właśnie Hejnal, co z Twoim LXD2 ? Ja czekam na niego z niecierpliwością. Jakbym mógł, to bym pomógł, tylko że u mnie takie nie jeżdżą. A El2.. CHyba pasowałby na QUARKMCE, tylko musze mieć zdjęcia z wielu stron JEDNEGO egzemplarza (tak jak było z EM10 - miałem zdjęcie z przodu po remoncie, i z boku tego starego).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej