Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Rozwój MaSZyny przez naprawę grzechów młodości

<< < (2/6) > >>

Sawi:
Macie szanse się wykazać. Paweł zapoczątkował ten etap.

popatrz:
Jestem Paweł. WPC jest na pewno najwłaściwszym miejscem na tego typu koncepcje i nikomu w kompetencje wchodzić nie chciałem. Wręcz przeciwnie - zachęcić do aktywnego wkładu w projekt i naukę większą grupę ludzi. Niestety WPC według mnie jest zbyt małym zespołem, żeby sobie poradzić ze skalą koniecznych zmian, dlatego przeniosłem pomysł na forum ogólne z nadzieją że za jakiś czas więcej osób może będzie w stanie zająć się tym tematem. Dlaczego nie skorzystać w WPC z efektów pracy która może się tu znaleźć? Ta praca ma być bezinteresowna przecież i nikt sobie praw autorskich rościł nie będzie.
PS. Powody moich decyzji na forum ogólnym chyba nie mają znaczenia, jeśli ktoś jest takimi błahostkami zainteresowany, odpowiem na PW.

Sawi:

--- Cytat: Tyrystor w 24 Października 2012, 21:06:58 ---W sumie nie jest tak źle że @popatrz udostępnił czym zajmuje się Wydział Paczek Całościowych. Może wśród forumowiczów ktoś posiada szeroką wiedzę spełniającą kryteria i jest w stanie stawić czoło problemom, a ta lista być może podkusi tę osobę do pomocy.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli uważasz, że tylko tym się zajmuje WPC jesteś w błędzie. Niestety prawda jest taka, że nawet gdyby wyjaśnić dokładnie Wam co i jak, to mało kto by się za to zabrał. Bo to wymaga grzebania w plikach i odpalania np jeden sytuacji po kilka razy. Aczkolwiek kto wie, może wśród Was znajdą się prawdziwi zapaleńcy. Pożyjemy zobaczymy. Wszak ktoś kiedyś rzekł "najlepszymi BT są sami użytkownicy, gdyż nieświadomie bądź świadomie testują, a nawet nie są tego świadomi". :).

Benek:
Ja bym chciał zwrócić uwagę na jedną rzecz. Otóż mam wrażenie, że stworzył się taki mit wokół grup zamkniętych, którzy działają nad rzeczami niestworzonymi, nieosiągalnymi, czyli posiadają "wiedzę tajemną". Jeśli już ktoś wkroczy w te tajemne komnaty (jak to ktoś kiedyś nazwał) to ujrzy skrzynię pełną unoffów, tras, modeli, lokomotyw i innych dodatków. Przecież Wydział Paczek Całościowych robi te tajne projekty, do których nikt nie ma dostępu.

Otóż tak nie jest!
Każdy developer posiada te same narzędzia, które mogą mieć lub mają userzy bez grupy. W MaSzynie nie ma żadnej filozofii. Paczkę Całościową może tworzyć każdy i w zasadzie tak powinno być, jednak ludzie wolą czekać na gotowe. I moim zdaniem ci co cierpliwie czekają - są w porządku. Ale wielu jest tu "bogów symulatora" co to nic nie robią, a koncepcji mają setki albo setki bzdurnych postów. A czy nie lepiej tak wziąć się samemu do roboty? A jak się nie chce robić, to podrzućcie ze 2 zł na wafelki i sok, co by się przyjemniej pracowało.
A teraz Wam sprzedam bardzo tajemną wiedzę z działów zamkniętych. Jakby odłożyć na osi X zmienną (czas), a na osi Y zmienną (wydajność devs), to moglibyście opisać tą funkcję (bardzo z grubsza) równaniem Y=aX+b, gdzie a należy do rzeczywistych i jest ujemne :>

Bardzo gorąco pozdrawiam i zachęcam do grzebania przy symulatorze. Wszak tkwi w Was potencjał.

Sawi:
Fajnie to określiłeś Przemek tajemne komnaty he he :). Nie ma filozofii fakt, tylko rzecz w tym, że tak się ludziska nauczyli iż czekają na gotowce, nie wszyscy oczywiście, bo kto chce coś se tam dłubać to dłubie i tyle. Ale co poniektórzy się tego nauczyli, bo mam wrażenie My ich po części tego sami nauczyliśmy. Więc ludziska zmieńcie front i nie bójcie się. Sam bałem się eventów jak ognia heh. Dopiero po czasie jak się przymusiłem i przestałem uczyć się regułek powoli systematycznie zaczynam je pojmować. Po prostu grunt to logika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej