Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt ST43 (060Da)
LHS_ST40S:
Krótko i na temat. Jeśli chcesz oficjalnie zrobić coś dla symulatora (tj. bez znanych każdemu metod partyzanckich), to obecne zarządzenie wymusza zachowania typu:
a)niech Wydział Promocji zajmie się tym zamiast Ciebie,
albo
b)wymyśl np. że potrzebne Ci są materiały na dźwięki/tex do symulatora który samodzielnie tworzysz (wiem, bzdura ale chociaż się trzyma kupy).
Wersja "b" jest o tyle dobra, że wypinasz się na nasz symulator i tworząc dodatki do niego zastrzegasz sobie, że to jest Twoje a nie MaSzynowe i jeśli strzelisz focha na administrację, to zastrzegasz że dodatek ma być wyłączony z możliwości pobierania na forum "bo tak".
popatrz:
To chyba słabe rozwiązanie. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś po pewnym czasie zażądał usunięcia dodatku, który np. został wydany w paczce całościowej. Po publikacji w/g mnie nie powinno być już takich możliwości.
Szociu:
Przerwijmy tą dyskusję. Musimy przysiąść wspólnie z Administracją, żeby jakoś sensownie zinterpretować zapis odnośnie występowania w imieniu symulatora i wypracować wzorce postępowania oraz zasady, których muszą przestrzegać osoby, które otrzymałaby pozwolenie na kontaktowanie się z przewoźnikami w imieniu Symulatora. Sam, bez zgody Administratorów nie mogę wydać żadnej akredytacji, @pol102, to ja prosiłem Cię o ten adres, więc postaram się zająć Twoim przypadkiem możliwie szybko.
Benek:
Jeśli już coś ustalicie, to ja jeszcze proszę o jasne napisanie czy można stosować takie podanie w przypadku, gdy Administracja nie podpisze się pod wnioskiem:
--- Cytuj ---Szanowni Państwo!
Zwracam się z prośbą o wpuszczenie mnie do lokomotywy ET22 (dowolny numer modelu) pod okiem wskazanego przez Państwa opiekuna (maszynistę, pracownika kolei, innych osób) w celu sfotografowania kabiny. Chciałbym wykorzystać zdjęcia z Państwa lokomotywy do stworzenia tekstur i nałożenia ich na komputerowy model 3D użyty w niekomercyjnym symulatorze MaSzyna - Symulator Pojazdów Szynowych, który dostępny jest w sieci i tworzony przez Miłośników Kolei. W zamian mogę zagwarantować, że Państwa logo, które jest na lokomotywie, będzie reklamowało Państwa firmę wśród potencjalnych użytkowników MaSzyny.
Z poważaniem
imię i nazwisko
--- Koniec cytatu ---
Czyli na własną rękę, opisując że robi się to na potrzeby MaSzyny z własnej inicjatywy. W końcu jakoś trzeba uzasadnić wejście na lokomotywę. Bez uzasadnienia nikt nie wpuści.
Poza tym jeśli mogę coś podpowiedzieć, to w przypadku podjęcia współpracy chętne promowanie przez MaSzynę logo przedsiębiorstwa, odsyłacz do strony, itp. Tak, by coś z tego mieli, by chętniej takie zgody wyrażali. Gdyby nowy user wszedł i zobaczył na forum czy stronie głównej logo PKP Cargo, CTL Logistics, PKP PLK oraz napis nad nimi:
--- Cytuj ---Współpracujemy z:
--- Koniec cytatu ---
To MaSzyna stała by się bardziej wiarygodna i zyskałaby nowych userów. Jestem tego pewien. A tak to nie wiadomo co to za "gra" dla potencjalnego, nowego usera... Prestiż musi być.
Tyrystor:
Ewentualnie w podaniu zamiast reklamowania wśród potencjalnych użytkowników można zamienić na ujawnianie firmy na prezentacjach itp. gdzie może być ukazany Symulator.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej