Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt ST43 (060Da)
Benek:
--- Cytat: AtapiCl w 07 Grudnia 2012, 13:51:53 ---Proste - nie jesteśmy stowarzyszeniem (podmiotem prawnym). W takim wypadku każdy działa indywidualnie na swój rachunek i powołuje się wyłącznie na siebie.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, czyli rozumiem że można w podaniu do jakiejś kolejowej firmy napisać w ten sposób:
--- Cytuj ---Szanowni Państwo!
Zwracam się z prośbą o wpuszczenie mnie do lokomotywy ET22 (dowolny numer modelu) pod okiem wskazanego przez Państwa opiekuna (maszynistę, pracownika kolei, innych osób) w celu sfotografowania kabiny. Chciałbym wykorzystać zdjęcia z Państwa lokomotywy do stworzenia tekstur i nałożenia ich na komputerowy model 3D użyty w niekomercyjnym symulatorze MaSzyna - Symulator Pojazdów Szynowych, który dostępny jest w sieci i tworzony przez Miłośników Kolei. W zamian mogę zagwarantować, że Państwa logo, które jest na lokomotywie, będzie reklamowało Państwa firmę wśród potencjalnych użytkowników MaSzyny.
Z poważaniem
imię i nazwisko
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: darek71wrc w 07 Grudnia 2012, 13:58:07 ---
--- Cytat: Benek w 07 Grudnia 2012, 10:24:53 ---Ale głupie, niepotrzebne zdjęcia z kabin nadal są dodawane w temacie "Z kamerą na PKP".
--- Koniec cytatu ---
Jeśli zdjęcia z kabin nawet te poglądowe, są dla Ciebie "głupie i nie potrzebne" No to brawo! Mnie już tym tekstem zniechęciłeś do robienia jakichkolwiek zdjęć.
--- Koniec cytatu ---
Darku, inaczej: głupie i niepotrzebne jest łażenie po kabinach i chwalenie się zdjęciami. Ty robisz wiele przydatnych zdjęć na tekstury. Ale niektórzy są na tyle mało bystrzy, że nie pomogą dostarczając wartościowe zdjęcia tylko będą trzaskać zamazane zdjęcia robione komórką i je tutaj wystawiać. Niestety jest fałszywa otoczka wokół ludzi z pozycją na forum, że to jest teren niedostępny dla szarego usera, on nawet nie spróbuje coś wnieść od siebie, bo nie ma pozycji. Niestety nikt tego obrazu nie próbuje zmienić i pojęcie komnaty tajemnic jest dla wielu nadal prawdziwe.
AtapiCl:
--- Cytat: Benek w 07 Grudnia 2012, 14:07:11 ---czyli rozumiem że można w podaniu do jakiejś kolejowej firmy napisać w ten sposób:
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście.
--- Cytuj ---Ale niektórzy są na tyle mało bystrzy, że nie pomogą dostarczając wartościowe zdjęcia tylko będą trzaskać zamazane zdjęcia robione komórką i je tutaj wystawiać.
--- Koniec cytatu ---
I tutaj się z Tobą nie zgodzę. Nie wszędzie i zawsze jest możliwość nosić ze sobą aparat (nawet w pracy może się to nie podobać). Ponadto nawet jak coś jest tylko poglądowe i zrobione lustrzanką, to nie zawsze na miejscu jest badanie cierpliwości osoby, która Cię tam wpuściła. To tak na marginesie.
pol102:
Jakaś kpina z mojej osoby? Nie wiem jak mam to rozumieć...
Tomek, tyle lat się znamy ale nikt inny poza Tobą jeszcze tak nie osłabił pozycji administracji. Wiemy co napisałeś. Napisałeś(implikacja faktów) , że to co Rewizor przykleił w dziale forum, to nie są wytyczne dla użytkowników, tylko jego widzimisię! Tak to niestety działa.
Napisałem tak:
--- Cytuj ---17:39:52 » OdpowiedzCytujUsuń
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyznanie mi czegoś na wzór akredytacji do kontaktów z naczelnikiem lokomotywowni PKP Cargo w Lesznie. Chcę zalegalizować ten kanał do pozyskiwania danych oraz materiałów. Jednocześnie proszę o zabezpieczenie jakiś gadżetów gdyż byłoby fajnie gdyby osoby wspierające projekty kolejowe zostały docenione.
Miłosz 'pol102' Mindak
D.W. Rewizor
--- Koniec cytatu ---
w wyniku tego dostałem na facebooku wiadomość bym podał adres bo akredytację należy wysłać pocztą... Prośbę spełniłem. Na paczki z Chin czekam od 10 do 32 dni. Na akredytację czekam od około 46 dni.
Kolejna implikacja:
Skoro mogę działać w imieniu symulatora na własną rękę, to idę do prywaciarza, mówię "daj mi 500zł i zrobię Twój wóz do symulatora-będzie reklamą", i w następstwie tego udajemy że jest OKEJ...
AtapiCl:
Ty pijesz teraz do mnie? Bo ja nie widzę związku ze swoją osobą w tym co napisałeś.
--- Cytat: pol102 w 07 Grudnia 2012, 15:56:06 ---Skoro mogę działać w imieniu symulatora na własną rękę, to idę do prywaciarza, mówię "daj mi 500zł i zrobię Twój wóz do symulatora-będzie reklamą", i w następstwie tego udajemy że jest OKEJ...
--- Koniec cytatu ---
Nie możesz działać w imieniu symulatora. Możesz działać w swoim imieniu i to co zaoferujesz, to Twoja sprawa. Nawet jeśli naciągniesz przewoźnika na 500 zł, to będzie to umowa na linii przewoźnik - Ty jako szary Kowalski.
youBy:
Na chwilę obecną opieramy się na istniejącym „zarządzeniu”, które brzmi:
--- Cytuj ---W związku z działaniami podjętymi przez niektórych użytkowników forum, kategorycznie zabrania się kontaktowania z przewoźnikami kolejowymi bądź innymi podmiotami gospodarczymi w imieniu Symulatora Pojazdów Szynowych MaSzyna. W przypadku działań "na własną rękę" zabrania się również powiązywania prywatnej działalności z projektami i działaniami w imieniu eu07.pl.
Wszelkie prośby i zapytania o materiały dotyczące taboru kolejowego bądź innych zagadnień związanych z tworzeniem symulatora proszę kierować na forum lub bezpośrednio do Wydziału Promocji eu07.pl (Naczelnik @Szociu), który podejmuje takie działania każdorazowo uzyskując zgodę administracji.
--- Koniec cytatu ---
Podkreślone słowo „działania” pojawia się w tekście dwukrotnie, czyli można sądzić że odnosi się do tych samych czynności, które zostają zakazane. W kontekście tego, co zostało tam zapisane pojawia się problem.
Dotychczasowa interpretacja była taka: