Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
Tyrystor:
Pasowanie kabiny do reszty boku, to bawiłbym się w skalowanie elementów malowania (szare paski), a kolorystycznie należałoby pobrać kolory z elementów boku przedziału maszynowego i zamaskował używając stempelka.
hanys:
--- Cytat: Tyrystor w 31 Lipca 2013, 22:12:21 ---Pasowanie Kabiny do reszty boku, to bawiłbym się w skalowanie elementów malowania (Szare paski)
--- Koniec cytatu ---
Ja mam lepszą propozycje. Już to pisałem up na pw. Nie lepiej każdy z pasków osobno dopasować do reszty? Czyli skopiować dany kawałek i góra dół?
up5358:
Ze mną, jak z PKP, bo pociągi przyjeżdżały z opóźnieniem, a u mnie do testów z opóźnieniem. Życie nie bajka, więc czasu na hobby mało. Nie mniej pragnę zaprezentować feralny bok po dopasowaniach. Do wysłania na testy zmieni się tylko jedno: dopasowania tonalne z resztą. Drugi bok też zrobiony. Screen jest zrobiony z "perspektywy", dla zobrazowania, jak wygląda owe połączenie pod drabinką przy drzwiach elektrowozu.
ST44-003:
I co z nim? Bo nie widzę problemu z drobną zabawą z "jasnością i kontrastem''. Jeszcze możesz pobawić się "Krzywymi", oczywiście wcześniej zaznaczając fragment boku z szybą i przydziałem. To jest akurat najprostsza rzecz do zrobienia.
up5358:
Chodziło, o to, że wyrównałem paski względem siebie, a odnośnie spasowania poziomami/krzywymi to efekt poniżej. Mam lapka, więc dajcie znać jak to wygląda na stacjonarnych PC-tach (przy okazji widać co mi jeszcze pozostało przy niej).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej