Papuga z kabina 303Eb to zaden grzech, pojedyncze numery potrafia sie roznic przelacznikami, kontrolkami...
Poniżej dwa zdjęcia. Pierwsze to kabinka 303Eb, a drugie - kabina papugi. Nie ma zbyt wiele różnorodności, nie licząc jednego przełącznika w 303Eb, który idzie usunąć w maxie w 5 minut. Kolejna różnica to to że w 303Eb kilka przełączników jest "wciskanych", bądź "obracanych", a w papudze są one w postaci hebelków, które na dobrą sprawę można zapożyczyć np z ST45. Odcień niebieskiego? Chwila zabawy gimpem. I tyle ode mnie.
Dodano: 27 Lipca 2014, 11:02:43
Pozwoliłem sobie wczoraj napisać apel o z prośbą o wykonanie potrzebnych nam zdjęć. Apel rozesłałem do wielu znajomych MK z całego kraju, jak i zamieściłem go w grupie "Kolejowa Pasja" na facebooku (około 3500 aktywnych użytkowników). Oto treść apelu:
Witam Was. Mam gorącą prośbę do wszystkich, którzy mają częsty kontakt z papużkami (EP-07P-20xx). Otóż, bardzo pilnie potrzebne mi są dwa zdjęcia, gdyby ktoś miał możliwość wejścia do kabiny maszynisty ... Proszę o zrobienie zdjęcia części pulpitu pomocnika (dobrze by było, żeby zdjęcie zostało wykonane prostopadle i w miarę możliwości z góry), oraz zdjęcia dolnej części pulpitu maszynisty (na zdjęciu poniżej zaznaczyłem o który element mi się dokładnie rozchodzi). Również mogło by być wykonane w miarę prostopadle i z góry. Prosił bym o informację, czy ktoś z Was jest w stanie dostarczyć mi wspomniane zdjęcia? Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek zdjęcia z kabin papug, obrazujących pulpit maszynisty, również, każde się przyda.
Zainteresowanym osobom więcej informacji udzielę via PW.
Jeśli możecie to udostępniajcie mój apel dalej, w innych grupach o tematyce kolejowej, za co serdecznie dziękuje!
Pozdrawiam i zielonego życzę!
Pojawiło się wiele odpowiedzi, między innymi ażeby poprosić naszego kolegę, @mechatronika o wykonanie zdjęć, ja odpisałem na ten komentarz:
Marcel jest bardzo aktywnym użytkownikiem forum Symulatora MaSzyna, a apel o opisane przeze mnie zdjęcia na forum wisi od około dwóch tygodni. Gdyby miał możliwość, to na pewno dostarczył by zdjęcia.
Jakiś szanowny jegomość ośmielił się odpowiedzieć w stylu:
Dlaczego wszyscy prosicie mechatronika? Sami nie umiecie napisać odpowiedniego pisma z prośbą, albo zapytać dyrekcję Lokomotywowni o pozwolenie bądź maszynisty? Dlaczego wśród tylu użytkowników MaSzyny jest tyle leni?
Chwilę później, ten sam użytkownik napisał:
Najłatwiej to wysłać pismo do Przewozów Regionalnych z prośbą o udostępnienie kabiny elektrowozu. Wówczas zebrany zostałby materiał nie tylko zdjęciowy, ale i dźwiękowy, w którym zawsze oczekuję na prośbę pomocy.
I ja się z nim całkowicie zgadzam. I w tym miejscu chciał bym zadać pytanie. Gdzie jest nasz Wydział Promocji? I co takiego robi? Publikowanie postów na facebooku to jedyny zakres obowiązków kolegów z WP? Dlaczego nie ma między nami kreatywnej współpracy? Prosiłem @Sawiego żeby to on poruszył tę kwestię w zamkniętym dziale na forum, ale Piotrek uznał, że ja mam to zrobić w wątku projektu.
Czy koledzy z Wydziału Promocji mogli by się określić? I wystosować pismo do władz Przewozów Regionalnych z odpowiednią prośbą?
Wydzieliłem offtopic. Proszę trzymać się głównego tematu.
Rozi