Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Postępy przy pracach w ZNTK...

<< < (23/38) > >>

hanys:
Ee tam przesadzasz. Ile ja razy już rzucałem wszystkim i miałem to wszystko gdzieś. A do Gmaxa ile razy podchodziłem. Ulala. Nie umiem tego zliczyć. Aż w końcu ktoś mi zaproponował 3DS Max i jakoś zaczęło się kulać. Oczywiście wówczas też czasami nerwy puszczały jak po tylu godzinach pracy coś poszło nie tak i od nowa. To już jest normalne w takich sprawach. A poddając się tylko tylko najprostszy wybór jaki zrobiłeś.

Sawi:
Spokojnie. @up5358 właśnie się szkoli w mapowaniu (przekonuje się, że nie taki wilk straszny jak go malują) itp sprawach. Projekty nie umarły. W zaciszu domowym się pomału tworzy to i owo. Tak wyglądają początki, że ma się ochotę rzucić tym w kąt, lecz po pewnym czasie przychodzi ochota i tak w kółeczko małymi kroczkami do zamierzonego celu. Sam na początku uważałem, że 3ds max jest tylko i wyłącznie dla specjalistów. Podobnie jak i eventy. Teraz pomału zaczynam sobie dłubać wiecej przy tym i tamtym, i cieszy mnie, że pomaleńku są tego jakieś tam efekty. Jednak jak to ja uważam, że daleko mi do naszych znanych modelarzy i nie zamierzam się z nikim ścigać. Po prostu robię to co lubię.

up5358:
EP07-332 na ostatniej prostej przed TD (dwa pasowania do poprawy i cienie do nałożenia na czołownicę i pod badyle). Taka malutka jej zapowiedź w screenach poniżej. Brakowało mi siódemek na ten układ reflektorów to będzie o jedną więcej. Jednocześnie oprócz wyzbywania się zawartości podpisu wziąłem się za poprawę sieci trakcyjnej, bo inaczej nie będzie, gdzie jeździć tymi pociągami, skoro pierwsze łuki i odbieraki się łamią, jak zapałki. W tej kwestii więcej napiszę, gdy sceneria będzie gotowa (przejezdna bez puszczania WS, czy łamania odbieraków).

janek32:
To ta maszynka, przy fotografowaniu której wychylił się z okna mechanik i zapytał, czy nie mam co robić ;-).
Tekstura udała Ci się całkiem dobrze, spróbuj wstawić pod tę lokomotywę moją szarą kabinę. W oryginale nie wiem czemu 303E z telewizorami mają kabinę w podstawowej wersji ze starym ogrzewaniem szyb, a jak widać powinna być taka jak w zezowych. Zapomniałem poprawić to jak publikowałem.

Ra:

--- Cytat: up5358 w 23 Marca 2014, 04:19:01 ---W tej kwestii więcej napiszę, gdy sceneria będzie gotowa (przejezdna bez puszczania WS, czy łamania odbieraków).

--- Koniec cytatu ---
Wiesz, jakby tylko pantografy się nie łamały, to już by było dużo. I tak jest to naciągane, bo odbierak ma w FIZ 1.5m, a powinien mieć 1.27m.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej