Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt 750mm
Stele:
Powinny być oddzielne sample dla każdej pozycji. Krystian mnie tym nęka od kiedy go znam. Modulowaniem spaliniaka dobrego efektu nie uzyskasz Krzysiu. :)
Kamil, nic z tego o co prosisz nie jest możliwe na obecnym exe bez użycia universali. O nowego dieselpacka prosisz. ;)
Krzysiek626:
Odwołam się do porównania, SN61 i SM42. Może doskonałe nie jest, ale najbliższe z możliwych do uzyskania dostępnymi środkami. Nie widzę możliwości nagrania oddzielnych dźwięków dla każdej pozycji i zrobienie płynnych przejść między nimi. W czasach kiedy SN61 było w służbie PKP w niewyobrażalnych ilościach, na trasie Szczecin Dąbie - Kołobrzeg przez kilka lat jeździłem (jako pasażer) zestawem 2xSN61+2xbonanza, lub singiel z jednym wagonem. Niepowtarzalny i niezapomniany dźwięk. Ten w symku moim skromnym zdaniem jest najlepszym z możliwych. Stała pozycja nastawnika, pojazd nabiera prędkości, jak uzyskać zmianę dźwięku, jeśli nie będziemy go modulować? Z wymienionej trasy w Trzebiatowie (z dworca na dworzec wąsk.) był krok do Lxd, ten dźwięk również pamiętam i myślę, że jego zadowalająca jakość jest do uzyskania w dotychczasowej technologii. Nie spodziewam się, że ktoś zmieni w tym zakresie działanie pliku wykonawczego. Stąd mój pierwszy post.
Stele:
Modulacja+samplowanie dla każdej pozycji. ;) Wszystkie inne symulatory mają to w ten sposób rozwiązane a my stoimy w tyle pod względem dźwiękówki. Szociu dłubał w tym zakresie, ale z tego co wiem się obraził jak wszyscy. :P
TGVkamil:
Krzysiu, ciężko się z tobą nie zgodzić. Postaram się tak podłubać w .mmd żeby to przyzwoicie brzmiało. Zawsze będzie można to w przyszłości poprawi. Maszyna ma takie możliwości żeby wprowadzić zależność od np. temperatury wody?
Krzysiek626:
Z tą wodą też nie wyjdzie. To raczej pomysł, że lepsze to, niż pozycja nastawnika. Exe nie śledzi obecnie parametrów takich jak temp wody, czy oleju, stąd też brak obsługi tych wskaźników w kabinie. Jedyna proteza, to jakieś losowe włączanie, może eventem. Ale tworzenie protez nie jest w interesie symulatora. @Ra i @youBy dotąd robili wszystko, aby wynik symulacji był odzwierciedleniem rzeczywistości. Nie widzę powodu, aby to odwracać. Tak jak @Stele napisał, pozostaje czekać na diselpack2.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej