Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt 750mm

<< < (34/64) > >>

TGVkamil:
Prowizorycznie, bo prowizorycznie ale na google maps jakoś widać schemat. Nie wiem czy tak jest w rzeczywistości czy google coś pokręciło. https://www.google.pl/maps/place/49%C2%B050%2706.6%22N+22%C2%B014%2741.5%22E/@49.8351661,22.2448611,18z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x0

danniel:
Na razie prace zastopowały- próbuję zrobić trójkąty terenu- bezskutecznie. Nie da się podzielić terenu na trójkąty, w dodatku gmax nie przyjmuje rozszerzenia .dds jako tekstury (tylko .tga). Mam skrypty.rar  z katalogu dodatków.

Wiadomość raportowana. Proszę poprawić literówki.
Benek
Poprawione.

Stele:
G-max ma krypt do szycia nasypu po linii toru? Bez tego porządnego terenu nie zrobisz. Jak dzielenie pętli na trójkąty nie działa, to sklejaj od razu trójkątami. Ustaw sobie vertexy w końcach odcinków torów, otwórz łamaną między nimi i rozciągaj na obie strony do jakichś punktów o zadanej wysokości. Jak kleiłem w maksie swego czasu, to ustawiłem profil pionowy toru, wygenerowałem nasyp, podstawę wyrównałem do wysokości w danym miejscu, z mapy topograficznej odczytałem wysokości w przegięciach terenu i szyłem od podstawy do najbliższego punktu. Mop to nie był, ale efekt uszykałem całkiem ładny.

Benek

GOPdriver:
Dzisiaj zrobiłem tory do (prawdopodobnie) tunelu w Szklarach. Nie znam dokładnej lokalizacji , pamiętam tyle ze zaczynał się w lesie.
Trasa ma w tej chwili ok. 10km. Teraz pytania.
1. Jak w Rainsted robi się teren, bo jeżdżenie na pustkowiu nie jest zbyt przyjemne, trasa znajduje się na nasypie.
2. Jak zrobić tunel i wstawić zwrotnice ręczne?
3. Jak dodać drogę bo jak próbowałem dodać tak jak tory wyszedł mi wielki kulfon.
4. Jak w Rainsted dodaje się budynki?
5. Dlaczego Lxd2 ślizga się po torach, na fizyce SN61 nie da się ruszyć bez piasecznicy; wina modelu czy ja coś zwaliłem?
6. Danniel nie uważasz, że twoja sceneria jest zbyt prosta?

danniel:
Swoją scenerie jeszcze powykręcam, ale jeśli chodzi o Rainsted, to już możesz się z nim pożegnać,  bo teren i budynki trzeba powstawiać a) ręcznie w edytorze tekstu b) w darmowym Gmaxie c) w płatnym ( ok. 4500 €) 3ds maxie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej