Chciałbym przekazać kilka moich spostrzeżeń i pomysłów co do obsługi Rainsted'u.
Pierwsza rzecz: zakładka Składy, kiedy mam ochotę zmienić sobie jakiś nietrafiony domyślny skład na scenerii na jakikolwiek EZT, szynobus lub lokomotywę dwuczłonową a także wagon Bhp trzeba osobno "przeciągać" ich pojedyncze modele. Czy jest taka możliwość aby wstawianie pojazdu odbywało się "od razu" i bez sprzęgania go ? Dla mnie nie jest to wielki problem gdyż przyzwyczaiłem się i nie mam problemów z obsługą Rainsted, jednak taka opcja kiedy wybieram od razu ET41 to w składzie pojawiają sie modele A i B odpowiednio połączone, tak samo z EZT, byłaby znacznie wygodniejsza i prostsza w obsłudze.
Druga sprawa: Wagony osobowe oświetlone w nocy są w tej samej podgrupie co nieoświetlone. Sugerowałbym skutecznie rozdzielić te dwa typy wagonów (choć to i tak 111A/112A lub bohun) osobną podgrupą np. jako wagony oświetlone. Uprościło by to edycję składów choćby na linii 053 kiedy potrzebne są właśnie wagony oświetlone.
Wiem że są inne priorytety, przede wszystkim exe, ale mam nadzieje że moje propozycje zostaną uwzględnione.
Pozdrawiam