Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Misja manewrowa na L61

<< < (3/6) > >>

matikolejarz:
A żebyś wiedział. Jak zobaczyłem co inni napisali w moim wątku to też się przeraziłem i sam próbowałem zdziałać coś na TD
  Dodano: 03 Sierpnia 2012, 21:13:22 @SKP bo ta linia jest the best ;-)

mikol:
Zrób coś na Bałtyku. Pamiętam jak Maciek powiedział mi, że ta sceneria daje szerokie pole do popisu scenarzystom. I to jest prawda.

--- Cytat: EN_Jan.Kiepura w 03 Sierpnia 2012, 21:07:15 ---Coś widzę że na początek to warto pokombinować na TD, aby zobaczyć jak to wszystko działa i jest skonstruowane, i "co z czym się je", bo widzę że jest to naprawdę ciężkie i żmudne.

--- Koniec cytatu ---
Taka rada. Z EventGeneratora (tak, tak Krzysiek to jest naprawdę świetny program) [to nie jest sarkazm] najpierw spróbuj sobie powstawiać semafory na TD, potem załap jak wyświetlić sygnał no i.. Co ja się będę rozpisywał jak Krzysiek zrobić pomoc.pdf do Generatora ;)

--- Cytat: matikolejarz w 03 Sierpnia 2012, 20:59:35 ---BTW, jakie jest twoje obeznanie w robieniu misji ?

--- Koniec cytatu ---
@matikolejarz - wytłumacz mi jakie potrzeba mieć obeznanie w tworzeniu misji? Ja się szczerze przyznam, że nie miałem żadnego jak zacząłem tworzyć Bałtyk_express. Mamy EventGenerator który pozwala na tworzenie misji bez znajomości składni eventów. I tu po raz kolejny plik pomoc.pdf robi swoje.

--- Cytat: SKP w 03 Sierpnia 2012, 20:58:55 ---To będzie polegało na usunięciu z dotychczasowej scenerii wszystkich pojazdów

--- Koniec cytatu ---
A dlaczego akurat "usunięciu"? Czyż ktoś, komu akurat takie pojazdy się podobają i są dla niego wygodne nie mogą zostać?

--- Cytat: matikolejarz w 03 Sierpnia 2012, 21:09:42 ---@SKP bo ta linia jest the best ;-)

--- Koniec cytatu ---
Nie żebym jakoś ranił Twoje być może uczucia do tej scenerii, ale uwierz mi, że są bardziej klimatyczne scenerie niż L144 :)

--- Cytat: EN_Jan.Kiepura w 03 Sierpnia 2012, 20:41:44 ---Od czego zacząć i jakie pliki i informacje potrzebne mi będą do rozpoczęcia pracy.

--- Koniec cytatu ---
Zacznij od zaopatrzenia się w cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość, bo to rzecz najważniejsza. Bez niej nie zrobisz swojej upragnionej misji. Tymczasem życzę Tobie wytrwałości w pracy :) Pozdrawiam!

matikolejarz:
@mikol chodziło mi o to czy chłopak wie np.: jak wstawić semafor lub inny pojazd na scenerię. A co do tego która linia jest najbardziej klimatyczna to każdy może mieć własne zdanie ;)

Sawi:
Wstawienie pojazdu do scenerii, to nie jest zbyt wielka filozofia, więc spokojna Twoja rozczochrana chłopak sobie poradzi :).

EN_Jan.Kiepura:
Ok parę pytań. Przeczytałem poradnik przy Generatorze Eventów, myślę że wiele mi rozjaśnił. Chce teraz TD otworzyć w Rainsted.
Jak mam to zrobić aby uzyskać tam podgląd terenu?. Chciałbym zrobić aby automatycznie mi przestawiło zwrotnicę na ten boczny tor, na końcu semafor z s1, przy dojechaniu do około połowy długości wskakuje s2. Żeby postawić semafor muszę mieć współrzędne gdzie go wstawić, myślę że dobrym tokiem myślenia idę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej