Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Misja manewrowa na L61

(1/6) > >>

EN_Jan.Kiepura:
Mam takie małe pytanie. Chciałbym wnieść coś do maszyny, od siebie. Planuję zrobić krótką misję manewrową na stacji, Częstochowa Stradom. Czy zaznajomienie się z plikiem scenery.doc i zrozumienie go wystarczy do stworzenia krótkiej misji?. Chciałbym zrobić coś w stylu podstawienia wagonów osobowych, przez "stonke" potem np. EP09 podpina się i zabiera je w dalszą trase, inne wagony z kolei odstawiam na bocznicę, lub jadę do Gnaszyna po kolejne wagony. Brakuje mi czegoś takiego.
 Od czego zacząć i jakie pliki i informacje potrzebne mi będą do rozpoczęcia pracy.

matikolejarz:
Ja już kiedyś założyłem taki wątek : http://eu07.pl/forum/index.php?topic=20528.0

SKP:

--- Cytat: EN_Jan.Kiepura w 03 Sierpnia 2012, 20:41:44 ---Czy zaznajomienie się z plikiem scenery.doc i zrozumienie go wystarczy do stworzenia krótkiej misji?

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście. Ale nie będzie łatwo - scenery.doc nie jest poradnikiem i nie przypomina go nawet w najmniejszym stopniu.

PS. Od pół roku zajmuję się rozwojem programu, dzięki któremu można tworzyć misję nie znając się na eventach...

matek123:
Przeczytaj sobie jeszcze instrukcję od generatora eventów, nawet jeżeli nie będziesz nim się posługiwać. W nim wiedza jest bardziej skoncentrowana na eventach.

SKP:
Po drugie, dość wysoko postawiłeś sobie poprzeczkę. Misja manewrowa wymaga dodatkowo użycia komend do AI, blokowania eventów komórkami pamięci, coś jeszcze się znajdzie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej