Autor Wątek:  Całkowo-Orlen  (Przeczytany 7492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Snajper_881

• Otrzymane polubienia: 0
Całkowo-Orlen
« dnia: 31 Lipca 2012, 20:03:32 »
Witam!
Mam problem z zadaniem w Całkowo-Orlen.
Otóż, dojeżdżam, a właściwie się toczę bo mamy ograniczenie 40km/h i krzywe tory, do Wilisia.
Odczepiam się od cystern, wyjeżdżam do przodu zgodnie z poleceniami przez radio, po czym się cofam na tor na którym stoi M62. Czekam tam na Sr3, aż przejedzie skład AI. Jednak problem jest tak, że ten skład nie wjeżdża do końca na torowisko, tylko zatrzymuje się w sposób uniemożliwiający mi wyjazd. W czym jest problem ?
Pozdrawiam.

Offline kamil1306

• ER75 taki jak mój TATA
  • Otrzymane polubienia: 4
Odp: Całkowo-Orlen
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2012, 20:07:36 »
Zatrzymuje się pod semaforem czy po prostu skład jest za długi i nie mieści się w torze?

Offline Snajper_881

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2012, 20:16:18 »
Właśnie zatrzymuje się dokładnie w połowie toru, do semafora jest jeszcze daleko. Przez to reszta składu wystaje dość znacznie blokując tor.

Offline SKP

• Zasłużony dla Symulatora
  • Stwierdzanie Końca Pociągu
    • Śledź na bieżąco odjazdy z Twojego ulubionego przystanku - Gdańsk
  • Otrzymane polubienia: 32
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2012, 21:08:40 »
Jeśli to to samo co błąd zgłoszony tutaj, to już zostało to naprawione i w SP1 będzie poprawiona wersja.
Scenarzysta teoretyk. Trasopisarz doświadczalny.

Offline muri

• Otrzymane polubienia: 5
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpnia 2012, 08:18:39 »
Pewnie to ten sam błąd co kolega wyżej napisał, tutaj masz szczegółowy opis i metodę rozwiązania zanim wyjdzie poprawione exe : http://eu07.pl/forum/index.php/topic,21194.msg296122.html#msg296122
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2012, 08:20:49 wysłana przez muri »

Offline Sawi

• O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
  • Otrzymane polubienia: 751
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpnia 2012, 08:22:53 »
@muri nie pisz bzdur. Akurat to co podałeś tyczy się problemu z wirtualnymi sprzęgami, a nie omawianego wyżej.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline muri

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Sierpnia 2012, 08:27:48 »
Nie wydaje mi się żebym pisał bzdury. Mogę się oczywiście mylić, ale nazywanie tego od razu bzdurami to chyba lekka przesada. Podane symptomy są identyczne jak u mnie, w tym poście do którego link podałem - także na 99% jest to ten sam błąd, mogę się założyć z Tobą o piwo.
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2012, 08:35:44 wysłana przez muri »

Offline Sawi

• O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
  • Otrzymane polubienia: 751
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Sierpnia 2012, 08:43:57 »
A według mnie kłania się Tobie czytanie ze zrozumieniem. Ten omawiany błąd:
To jest przejaw drugiego błędu ze sprzęgami wirtualnymi (w innym miejscu niż pierwszy, którego poprawiłem w okolicy wersji 212). Polega na tym, że skład stojący na mijance (na drugim torze odchodzącym od zwrotnicy) psuje jednokierunkowo sprzęgi w poruszającym się składzie. Tymczasowym rozwiązaniem jest przejęcie tak zepsutego pociągu i ponowne pospinanie zepsutych sprzęgów. Można to też obejść na poziomie scenerii, dodając zwrotnicę przed stojącym pociągiem, kierującą na kozioł. Błąd został już poprawiony w aktualnej wersji EXE, która pewnie będzie wydana niebawem.
@Ra wyeliminował i udostępnił wersje 355 niedawno. Natomiast to o czym wspomniał wyżej @SKP:
Wpis Velocity 0.0 w torze. Błąd był zgłoszony wcześniej. Będzie poprawione w SP1.
Tyczy się dokładnie omawianego problemu przez @Snajper'a_881. Dalej nie dostrzegasz różnicy? Nie przepadam za alkoholem.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline popatrz

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Sierpnia 2012, 04:16:03 »
W przypadku tego scenariusza, oprócz źle stającego gagarina w Wilisiu, odkryłem jeszcze kilka innych błędów:

1) Nie startują AI: SU45 w Wilisiu, SU46 w Macierzewie i SP42 przed Macierzewem (brak eventów _sem_info)
2) Żadne przejazdy z rogatkami nie otwierają się po ich przejechaniu (brak eventów _zamykaj

Właśnie kończę poprawiać benek.scm i calkowo_orlen.scn żeby było fajnie i miło. Jako osoba niedoświadczona w regułach forum mam pytanie: Czy moje działania mogą ekipie EU07 pomóc i ew. jak je najlepiej Wam przekazać?

Offline PanMechanik

« Odpowiedź #9 dnia: 25 Sierpnia 2012, 07:35:37 »
Właśnie kończę poprawiać benek.scm i calkowo_orlen.scn żeby było fajnie i miło. Jako osoba niedoświadczona w regułach forum mam pytanie: Czy moje działania mogą ekipie EU07 pomóc i ew. jak je najlepiej Wam przekazać?

Jeśli poprawisz, to wrzuć je do testu dodatków. Tutaj masz opisaną procedurę umieszczania dodatków w teście: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,20656.0.html

Offline popatrz

« Odpowiedź #10 dnia: 26 Sierpnia 2012, 21:16:51 »
Dzięki za info. Zrobiłem, potestowałem i wrzuciłem na testy. Dla dobra "ogółu" :)

Offline Artur PKP

• Uwielbiam pojazdy szynowe. :D
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Sierpnia 2012, 23:37:39 »
Też miałem ten problem choć jeszcze wcześniej go nie było. Wsiadłem do tego gagarina i podjechałem nim pod sam semafor. Dobrze, że M62 mi nie "uciekł";).
Pozdrawiam, Artur.

Offline popatrz

« Odpowiedź #12 dnia: 28 Sierpnia 2012, 11:20:27 »
Podejrzewam, że chodzi tu o nowszą wersję EXE i i inną obsługę AI.
Wersja testowa, która to rozwiązuje już jest. Teraz jeszcze zgodnie z dobrymi radami mądrzejszych i starszych stażem wzbogacam ją o obsługę odcinków izolowanych. Przejadę się zaraz jeszcze raz tą trasą i uploadnę "poprawkę do poprawki" :)