Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)

<< < (59/63) > >>

MaciejM:
Wiesz, myślę nad rozwiązaniem, jakie widziałem na screenach w Rochowicach, czyli teren kolejowy na nasypie, powyżej budynków. Ale nad tym będę musiał dłużej przysiąść. Oczywiście perony wymienię.

MaciejM:
Przez szkołę prace niewątpliwie zwolniły. Dla dociekliwych powiem, że gdy zobaczyłem budynki robione przez kolegów @Rozi'ego i @pol'a, od razu wypierdzieliłem całe otoczenie "Moczników" (główna stacja) i przymierzam się do zrobienia go na nowo. Poruszał ktoś temat zrobienia wielkomiejskiego tła. Podrzucę jakoś na dniach zdjęcia Warszawy zrobione z mostów (głównie Siekierkowskiego i Łazienkowskiego, podejrzyjcie sobie na Google Earth jak to może wyglądać) aby dodać na scenerię.

Coś takiego jak w załączniku.
  Dodano: 29 Września 2012, 19:36:49 Posiada ktoś jakieś proste plany tworzenia nasypów kolejowych? Na oko nie chciałbym robić.

Tolein:
Pytanie jak rozumiem nie ma się nijak do zdjęcia (bo tam jest ofkorz wał przeciwpowodziowy).
Z tego co się orientuję, to jest kwestia raczej bardziej zawiła, bo zależy to od dalszych czynników (to jak się projektuje drogi się uwzględnia przy robotach ziemnych).
Tak zupełnie teoretycznie można zastosować przykładowy tangens 1:1,5 (taki się przewija w wielu przekrojach z PLK), tak jak w załączniku, choć nie wiem jakie to ma przełożenie na praktykę.

P.S. W załączniku jest przekrój normalny dla toru prostego w ramach projektu budowlanego odcinka A1 modernizowanej części linii e65 - LCS Iława.

MaciejM:

--- Cytuj ---Pytanie jak rozumiem nie ma się nijak do zdjęcia (bo tam jest ofkorz wał przeciwpowodziowy).
--- Koniec cytatu ---
Zdjęcie dotyczy pierwszej części wiadomości.
  Dodano: 01 Października 2012, 22:09:22 Dzisiejsze dwie godzinki (z przerwą na wyjście do sklepu po colę i kolację) na skrinach. Przemyślałem sprawę i wywalam wszystko to, co zrobiłem dotychczas (wraz ze stacjami, przestudiowałem już drogi ochronne). Powiecie pewnie, że zmarnowałem te ponad 2 miesiące pracy. Otóż nie. Nauczyłem się wiele liftingując tę scenerię. Już pewne jest też, że trzeba będzie napisać nowe scenariusze. Z tego miejsca chciałbym uprzedzić wszystkie osoby tworzące scenariusze, że nie będą one kompatybilne z nową wersją scenerii. Ale piszcie śmiało, jeszcze wiele paczek przed nami, zanim większa liczba osób ujrzy scenerię. Również chcę powiedzieć, że jest zapotrzebowanie na bloki z wielkiej płyty.

Benek:
Zaprojektuj inny układ torowy póki jeszcze możesz. Nie rób tak jak w Mocznikach było, tylko niech Cię poniesie fantazja. I pamiętaj, żeby robić większe łuki. Te o r=500 m co były to tak średnio.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej