Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)
MaciejM:
W wolnym czasie bawię się ze scenerią Moczniki. Sceneria ta jest moim zdaniem również bardzo ciekawa, jednakże takie ubytki jak puste zielone pola czy niedoróbki w postaci braku wskaźników (np. W4) czy braku kozłów skutecznie ją dyskwalifikują.
Chciałbym zrealizować te kwestie:
* Dodanie roślinności. Dużo roślin.
* Nadanie nazw stacjom i przystankom oraz dodanie W4 w odpowiednich miejscach. Potrzebowałbym tutaj pomocy modelarzy.
* Zmiana przedpotopowych tekstur podsypki i rozjazdów. zrobione
* Dodać budynki dworców (ewentualnie jakieś nowe przystanki).
* Zmienić tekstury peronów zrobione
* ...ogólnie przystosować tę scenerię do obecnych (niepisanych) standardów.
* Uporządkować nieco pliki w folderze scenery/moczniki. zrobione
* Przystosować scenerię do scenariuszy nocnych (dodanie latarni).
* Dodać słupki hektometrowe na całej scenerii.
* Znormalizować nieco teren.
* Całkowicie zmienić układ dróg, wprowadzić duży ruch samochodów.
* Dodać ludzi na scenerii.
* Dodać rezonatory SHP.
MaSzyna staje się coraz poważniejszym projektem więc chciałbym zastąpić nazwy stacji takie jak Moczniki, Kałowo, Stolce Duże... powiem szczerze, że nie wiem "co autor miał na myśli" :) Przywiązujecie uwagę do d***reli (dolna część pleców) a do Stolców Dużych już nie. Po zmianie lub nadaniu nazw stacjom i przystankom (jakieś propozycje?) można by zacząć tworzyć ciekawe scenariusze. Duża część szlaku to jazda po SBL, taki układ daje wiele możliwości. Chciałbym też zapobiec ewentualnemu wyleceniu kolejnej świetnej scenerii z następnej paczki. Nie będę integrował w układ torowy ani sygnalizację aby uniknąć przepisywania scenariuszy - choć ostatnio mamy wielki wysyp scenarzystów.
Na screenach efekt pracy dwóch godzin nad drzewkami i trawą, już samą roślinnością można znacznie zmienić klimat. Co sądzicie Państwo nad takim liftingiem?
Wokulski:
Powiem Ci Maćku, że ciekawie się zapowiada ''modernizacja'' Moczników. Zgadzam się z Tobą w każdej kwestii sceneria jest duża i po lekkim liftingu można by nastukać eleganckie nowe misje z dzisiejszym taborem. Można pododawać nawet jakiś kawałek torów. Z tego co pamiętam za Mocznikami kończy się sceneria i można tam stworzyć jakąś mini bocznicę czy coś w tym stylu. Jak coś to masz moje gadu to pisz to w sprawie nowych scenariuszy coś wymyślimy ;).
Ra:
Moczniki niech zostaną, natomiast pozostałe stacje trzeba by pozmieniać na jakoś podobnie brzmiące nazwy, np. Kierowo, Sokolce Duże. OIDP jeszcze tam jest coś takiego jak Stacja B i Stacja C, też do zmiany. Przy okazji przydało by się przerobić przejazdy tak, by każdy sygnalizator miał własną komórkę pamięci. No i poszerzyć drogi nieco (do około 6.5m).
SKP:
2 godziny pracy, a wygląda pięknie. Taka roślinność cieszy oko podczas jazdy. Na szlakach bym z nią nie przesadzał, gdyż im większa prędkość tym wyraźniej widać spadek FPS (chyba, że tylko ja mam takie wrażenie), ale w pobliżu stacji możesz zrobić lasy ;)
Mnie słowo Moczniki kojarzyło się z jedną z najlepszych scenerii w symulatorze (gdy przesiadłem się z Paczki z 2004 roku na nowszą paczkę z 2007r. ;) ), gdzie można było sobie pośmigać EP09 (i uderzyć w ścianę, ale to swoją drogą) i jestem za tym, żeby nazwy scenerii i głównej stacji nie zmieniać, natomiast to prawda - Stolce Duże nie brzmią reprezentacyjnie.
Matz32:
To fajnie ze sie za to wziąłeś.Szkoda ze nikt Myślenic nie chce poprawić :P a tez ta sceneria ,fajnie wyglądała by po modernie.
Myślę ze lifting sie przyda bo prędzej czy później by wyleciała ta sceneria z PC tak jak Linia 546 , która tez jest w remoncie a widać ze ładnie to wygląda po dodaniu roslinosci . A może byś tak twój projekt scenerii do wagonów odstawczych włączył w ta scenerie ?
Dalo by to możliwości na nowe fajne scenariusze
Co to nazw proponuje bo zajrzeniu do atlasu Polski (Rzeczywiste Miejscowości ze stacjami kolejowymi rozrzucone po Polsce)
Rudna;Lubartów;Olszenica;Dziecinow;Chalupki i inne ;) Albo minimalnie pozmieniać obecne. Powodzenia w pracach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej