Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Odświeżanie scenerii Moczniki (Moczniki_v2)
mikol:
Maciek, przewidujesz na scenariuszach dosyć spory ruch AI wraz z wykonywanymi przez nie jakimiś czynnościami (odpinanie się, przyczepianie itp.)?
szogun:
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Maciek chce uniknąć przepisywania scenariuszy... Jeżeli jednak scenariusze byłyby robione od nowa to mógłbym się pobawić z którymś.
MaciejM:
--- Cytuj ---Kosciol jest jak najbardziej ok tylko kwestia tego, zeby nie byl taki osamotniony, bo nie bedzie mial kto do niego chodzic ;)
--- Koniec cytatu ---
O to się nie martwić :)
--- Cytuj ---Nie wiem czy zauważyłeś, ale Maciek chce uniknąć przepisywania scenariuszy... Jeżeli jednak scenariusze byłyby robione od nowa to mógłbym się pobawić z którymś.
--- Koniec cytatu ---
Scenariusze z _v1 będą kompatybilne z _v2, jednakże chyba takie "ubogie" scenariusze jak moczniki_en57 nie będą miały racji bytu. Przy ewentualnym wydawaniu _v2 osoby chętne do napisania scenariusza/-szy (mowa tutaj o osobach z dostępem do testu dodatków) będą mogły napisać nowe scenariusze na tę scenerię (przynajmniej 3 - powstający właśnie towarowy, osobowy no i pośpieszny).
Tak pisząc tę wiadomość doszedłem do wniosku że jednak poprzednie scenariusze nie będą kompatybilne, przynajmniej te na pociągach osobowych... dodaję przecież nowe przystanki. Ale i tak sądzę, że przy tej scenerii wypadałoby wydać kilka nowych, wykorzystujących obecne możliwości scenariuszy.
Wokulski:
Nasz kolega @Ra tak udoskonalił exe, że to aż trzeba wykorzystać. Mamy świetnych pisarzy takich jak @Siecool, @Benek, @SKP i inni którzy tworzą. Więc, to jest kwestia czasu. Maciek napisze w odpowiednim dziale, że jest gotowy, chętny user który ma dojście do odpowiedniego działu zasysa paczkę, pisze własną misje i daje do testów. Po przejściu testów scenerii i scenariuszów na niej sprawdza się każdy detal i jak nie ma failedów idzie w publikę. Więc, Ci co piszą scenariusze na aktualnych sceneriach niech się nie łudzą, że dostaną moczniki_v2 bo ''ja też piszę eventy''.
libertyn89:
--- Cytat: Woku w 27 Lipca 2012, 13:40:31 ---Więc, Ci co piszą scenariusze na aktualnych sceneriach niech się nie łudzą, że dostaną moczniki_v2 bo ''ja też piszę eventy''.
--- Koniec cytatu ---
Co to za ograniczenia? To zdanie brzmi bardzo dziwnie i sugeruje jakoby istaniała grupa, która ma wyłączność na pisanie eventów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej