Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Tekstura EU06-17

<< < (5/7) > >>

Krzysiek626:
@Bartek46, nie chciałem Cię zniechęcić. Te zdjęcia pomijając zacieki są bardzo dobrze skadrowane, proste i wielka szkoda że są te zacieki. Jak napisał @Benek sam możesz dać to w uploadzie zaznaczając "test". Będziemy mogli pobrać teksturę, odpalić symka i obejrzeć cały efekt. Skorzystasz na tym, nawet jeśli te zacieki będzie mocno widać, dowiesz się na co zwracać uwagę. I wielkie gratulacje dla Ciebie za chęć do pracy i nauki.

Bartek46:
@Krzysiek626: Wcale mnie nie zniechęciłeś :) Pomyślałem sobie po prostu, że korzystam z tego symulatora prawie od pięciu lat, a mój wkład w jego rozwój jest praktycznie zerowy. I wtedy pomyślałem o teksturowaniu. Co do samej tekstury, to mogę wrzucić ją do testów, lecz jest jedno małe "ale". Chodzi o teksturę czoła lokomotywy. W teksturze np. EU06-18, która już jest w symulatorze okna i kawałek zielonej blachy nad nimi są proste (załącznik nr 2). U mnie na zdjęciach okna i pasek powyżej jest jakby wybrzuszony. Próbowałem załatwić sprawę w Photoshopie za pomocą korekty obiektywu i zniekształcenia, aczkolwiek z marnym skutkiem. Jeżeli ktoś bardziej wtajemniczony w teksturowanie udzieliłby kilku rad byłbym bardzo wdzięczny.
Poza tym, moim zdaniem cała tekstura czoła jest do poprawki. Widoczne jest to na załączniku 1 oraz 3.
Tak więc z publikacją w dziale "testy" powstrzymałbym się do czasu poprawienia wymienionych rzeczy.

PanMechanik:
Do wyprostowania czoła służy perspektywa, plasterek i stempelek oraz metoda prób i błędów. Aż do zamierzonego efektu ;)

pol102:

--- Cytat: PanMechanik w 06 Maja 2012, 14:23:32 ---Do wyprostowania czoła służy perspektywa, plasterek i stempelek oraz metoda prób i błędów. Aż do zamierzonego efektu ;)

--- Koniec cytatu ---
Ta. Zrobiłeś tyle tekstur, że wiesz najlepiej. Dla dobra ogółu, nie udzielaj rad, co do których nie masz pojęcia. Jeśli perspektywą prostujesz beczkę albo wygięcia to... lepiej już nie nabijaj postów.

Sawi:
@pol102 daruj sobie takie teksty, bo za przeproszeniem przygarniał kocioł garnkowi. Zamiast się wymądrzać co to nie Ty udziel koledze rad.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej