Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Tekstura EU06-17

<< < (4/7) > >>

PanMechanik:

--- Cytat: Krzysiek626 w 06 Maja 2012, 10:26:27 ---Nieprawda. Zdjęcia zrobione w czasie deszczu, lub zaraz po nim. Lokomotywa jest mokra, pełna zacieków. Z takich zdjęć nigdy nie robiliśmy tekstur. Ktoś powinien takie zdjęcia opatrzyć komentarzem zanim będą wykorzystywane.
Jest to jedyna wada tych zdjęć.

--- Koniec cytatu ---

Krzyśku, nie ma niedoskonałości, której nie da rady usunąć ze zdjęcia. ;) Fakt jest to dosyć czaso/pracochłonne, ale przynosi efekt. :) Wierzę w to, że kolega @Bartek46 stanie na wysokości zadania i poradzi sobie z niedoskonałościami. ;)

Sawi:
Tak sobie myślę, że tak naprawdę to zależy od znajomości programu.

Krzysiek626:
Zasada jest jasna, zdjęcia mają być tak dobre, aby nie było potrzeby używania zbyt wielu narzędzi do ich naprawiania. Znam wielu teksturowców, co mokrego loka ze zdjęcia nie ruszą. Zrobiłem przeszło 1000 zdjęć dla @EU05 i innych. Początkujący teksturowiec, jak @Bartek46 tym bardziej powinien zaczynać od zdjęć które najłatwiej obrobić na teksturę. Te takie nie są. Oceny tutaj napisane dotyczą screena. Proszę o publikację tekstur do działu testów, wtedy pogadamy.

Bartek46:
@Krzysiek626: Rzeczywiście zabrałem się może za to nie z tej strony co potrzeba. Jak pisałem - pobierając paczkę ze zdjęciami nie miałem pojęcia o tym, że być może wyjdzie coś sensownego. Wymazywanie wszystkich zacieków mija się chyba z celem, bo cały bok, czoło jest w owych zaciekach. Co do wrzucania tekstury od testów też mam mieszane odczucia, bo wykonanie tekstury z tychże zdjęć zajęłoby kupę czasu...
Ale to już nie ode mnie zależy. Jeżeli ktoś z dostępem do działu "testy" chciałby teksturę tam zobaczyć, to prozę dać znać.

Benek:
Sam możesz ją wrzucić do działu "test dodatków" i obserwować potem ten temat. Będziesz miał do niego dostęp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej