Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Tekstura EU06-17

<< < (6/7) > >>

Bartek46:
A jest jakiś sposób na wyprostowanie tych szyb w Photoshopie? Męczę się z tym chyba od godziny, a Gimpa za bardzo nie umiem obsługiwać... Bardzo proszę o jakieś konkretne porady.

Sawi:
@Bartek46 http://eu07.pl/forum/index.php/topic,19171.0.html a ten wątek czytałeś? Jak nie to zapoznaj się z nim, pewnie znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.

PanMechanik:

--- Cytat: Bartek46 w 06 Maja 2012, 15:57:23 ---Gimpa za bardzo nie umiem obsługiwać... Bardzo proszę o jakieś konkretne porady.

--- Koniec cytatu ---

Gimp jest o wiele prostszy w obsłudze aniżeli Photoshop. Posiada funkcje zbliżone do funkcji Photoshopa, na forum oraz w sieci znajdziesz wiele porad jak obsługiwać Gimp'a. Ja akurat jestem w trakcie pisania poradnika co do obsługi Gimp'a, będą w nim zawarte wszelkie informacje dotyczące podstaw pracy z tym programem, prostowania, odszumiania zdjęć, oraz pracy nad tworzeniem tekstur. Każdy etap i kolejny krok podczas tworzenia tekstury będzie obrazowo pokazany na screenach i dokładnie opisany.

Bartek46:
@PanMechanik: Właśnie kombinuję z tą perspektywą w Gimpie, ale zaczyna mnie ten program pomału denerwować... Być może jestem za bardzo przyzwyczajony do Photoshopa...

PanMechanik:

--- Cytat: Bartek46 w 06 Maja 2012, 16:31:35 ---@PanMechanik: Właśnie kombinuję z tą perspektywą w Gimpie, ale zaczyna mnie ten program pomału denerwować... Być może jestem za bardzo przyzwyczajony do Photoshopa...

--- Koniec cytatu ---

A ja Tobie powiem, że nerwy tutaj nie wiele pomogą. Jeśli dopiero co zaczynasz pracę z Gimp'em to spokojnie i bez nerwów. Każdy program trzeba poznać, by przyjemnie się z nim pracowało. Próbuj - z czasem dojdziesz do wprawy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej