Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Tory a wzniesienia
wasyl:
Witam!!!
Przy odpowiednio dobranych parametrach można uzyskać tylko 6 poligonów na 100 metrów nasypu - wg. mnie rezultat bardzo dobry (nawet lepszy niz w poprzednich moich trasach)
wasyl:
Witam!!!
Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - nasyp nie do końca realizował tego czego pragnę.
Przy tworzeniu obwiedniej lini wokół torów można włączyć "przyciąganie do lini (krawędzi) (snap to edge)" i stawiamy punkty. Potem tylko przesunąć je o kilka metrów o torów i gotowe. Super rezultat w przypadku lini 2-torowej.
hunter:
--- Cytat: "Kakish" ---slope
--- Koniec cytatu ---
Slope!?
Thx, Kakish, nigdy na to nie wpadłem, że to sie robi tak łatwo, a nie przeciągać vertex'y do góry!!
pROSiAczek:
no teraz to strace caly szacunek dla tzw. trasopisarzy! jak mozna sie chwalic traskami skoro nie potrafi sie nawet dobrze obslugiwac skryptow w maxie!! naprawde smutne. a fakt ze sie do tego przyznajecie to : 1. jeszcze smutniejsze bo nie zdajecie soboe sprawy z powyzszego, 2. pocieszajace bo zdajecie sobie sprawe, ale stawiacie szczerosc ponad wlasne niedoskonalosci. ludzie zapoznajcie sie porzadnie ze skryptami! tam jest wiele wiecej cudow... ja sam sie biore za kolejne tajniki skryptow - a potem za traske
wasyl:
Witam!!!
Wszystko pieknie cacy ale nie można znać się na wszystkim - nikt nie jest doskonały. Pozatym forum jest po to by pytać i wymieniać doświadczenia - to, że ktoś nie zwrócił uwagi na niektóre opcje nie odrazu musisz po nim jechać. Pozatym jak ktoś już wcześniej wspomniał nie warto do końca wykozystywać skrypt - jest w nim kilka błędów i utrudnień.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej