Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Tory a wzniesienia
McZapkie:
Prosiaczek nie bądź świnia - o tym po co jest slope to chyba nigdzie nie pisze, zresztą działa to chyba tylko dla prostych (może ktoś to poprawi?).
Ale faktem jest że na stronie o edycji jest opis jak formować wykopy, nasypy itp za pomocą dodatkowych linii (skrypt bierze pod uwagę tory tylko z flagą otoczenia Flat, w innym przypadku dobrze jest skopiować tory, połączyć, usunąć właściwości (przestają być torami), można dogęścić punkty na łukach, przesunąć 0.2m w dół i 2m w bok, skopiować,
przesunąc 4 m na drugi bok (na łuku trzeba skorygować końce), znowu skopiować i kilka metrów w bok i do góry/na dół w celu uzyskania korony wykopu/podstawy nasypu.
pROSiAczek:
McZapkie w zadnym wypadku to co napisalem nie sugeruje zebym byl swinia! jedynie doznalem szoku ze ludzie dzialaja jak automaty. co im powiesz robia, niepokombinuja sami, czekaja na gotowe rozwiazania (modnie zwane solucjami), czy podpowiedzi tzw. mentorow. mialem wrazenie (mialem, juz nie mam) ze trasopisarz to ktos kto ciagle stara sie poznac narzedzia, ktorymi pracuje, poznac SAMODZIELNIE, chocby dla wlasnej satysfakcji... i oto mi chodzilo - o nic wiecej.
ps. o wielu rzeczach nt. symka nie jest nigdzie napisane a jednak jakos to idzie do przodu... co zrobisz z ta "swinia" w swoim poscie zalezy tylko od ciebie i twojej oceny sprawy
wasyl:
Witam!!!
Prosiaczek - jeżeli jesteś takim SAMODZIELNYM trasopisarzem to po co zaglądasz do tego działu a tym bardziej na ten post - to co robisz przeczy temu co piszesz.
Pozatym RAZEM - znaczy EFEKTYWNIEJ i SZYBCIEJ !!! - Tego pod uwagę chyba nie wziołeś.
P.S. Skończmy z ta bezsensowną dyskusją - JA zadałem tutaj KONKRETNE PYTANIE a nie POLEMIZUJE nad możliwościami i umiejętnościami trasopisarzy. Jeżeli chcesz poruszyć taki temat to prosza założyć go w dziale Inne. Odpowiedz i wyjaśnienie na temat mojego problemu uzyskałem - a jakim jestem trasopisarzem, to już jest moja sprawa.
uetam:
--- Cytat: "wasyl" ---
Pozatym RAZEM - znaczy EFEKTYWNIEJ i SZYBCIEJ !!! -
--- Koniec cytatu ---
Taaak....weź 10 osób i spróbuj zrobić trasę....Po tygodniu zaczną się nieporozumienia...
hejnal:
No to się bieże ludzi z którymi da się dogadać a nie takich którzy się o byle co sprzeczają!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej