Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Tory a wzniesienia
wasyl:
Witam!!!
Chciałbym prosic o receptę na szybkie kładzenie torów ale tak, zeby można było tworzyć wzniesienia, podjazdy itp.
W nowej trasie zaczołem robic to normalnie ręcami (tworzenie odcinka, obracanie o kąt, łączenie z resztą i dziubdzianie w terenie) ale to straszna męczarnia, zeby potem dopasowac teren do torów. Jak ktoś ma jakiś inny sposób bardzo byłbym wdzięczny, za podzielenie się nim.
I jeszcze jedna sprawa do twórcy skryptu - czy można tak zmodyfikować skrypt, aby przy kładzeniu torów podawało się kąt albo różnicę wzniesień pomiedzy początkiem a końcem toru? Ułatwiło by to znacznie tworzenie wzniesień.
Kakish:
--- Cytat: "wasyl" ---
I jeszcze jedna sprawa do twórcy skryptu - czy można tak zmodyfikować skrypt, aby przy kładzeniu torów podawało się kąt albo różnicę wzniesień pomiedzy początkiem a końcem toru? Ułatwiło by to znacznie tworzenie wzniesień.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co wiem to na prostej dziala funkcja slope to wlasnie jest dokladnie to czego szukasz... mozna tez zmodyfikowac tak skrypt zeby slope dzialalo i na lukach (daj mi znac na PW).
Niestety problemem i tak pozostanie przygotowanie terenu pod tak polozony tor i na to nie znam zadnej rady
hunter:
Jak nie ma skryptu, żeby zrobić ten tego nasyp (teren) pod tory?
Oczywiście, że jest!!! :P
Jak sie stworzy tor i sie go podniesie, to na dole jest funkcja o nazwie: Crone lub /"""\ .
Potem tam sie ustawia, daje sie create i wyznacza sie tor. Gotowe!
Pozdro.
wasyl:
Witam!!!
Uh - racja. sq1mhv - wielkie THX - chyba musze iść do okulisty ;)
Bart:
Ja bym tego skryptu nie używał. To jest spore obciążenie dla grafiki gdzyż siatka składa się z wielu trójkątów. Żeby dopasować terern do torów poprostu kopiuje tory usuwam właściwości obniżam o 0,2 m, łącze w jeden kawałek "(attach) i staje się to linią terenu (w miejscach gdzie przestaje rosnąć lub opadać dziele odcinek na 4)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej