Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Prace nad teksturami hanysa

<< < (19/45) > >>

hanys:
No to chyba logiczne, jeżeli kilka detali nie ma wymienionych a zwłaszcza czołownica :D
  Dodano: 12 Października 2012, 18:36:39 Tekstura EU07-538 jest już gotowa! Niestety chyba ten bubel na łączeniu BOK+CZOŁO niestety zostanie. Na teksturze jest ładny łuk, a niestety na modelu załamanie. Zapewne spowodowane jest to mapowaniem tekstury. Jak zauważyliście tekstura siódemki 4e za moją jest nieco jaśniejsza. Niestety autor tej tekstury trochę za jasną ją zrobił. Siódemka moja jest mniej więcej taka jak sfotografowałem ją, może i nawet nieco jaśniejsza oraz spasowana na wzór jasności z moim Traxxem KMowym. Kolejnym lokiem na warsztacie będzie czekoladowa EU07-185 sp. Przewozy Regionalne.
  Dodano: 12 Października 2012, 18:44:02

Sawi:
@hanys może być też tak, że tamta 4E była robiona niedługo po malowaniu, a ta Twoja 303E już zdążyła po prostu wyblaknąć.

hanys:

--- Cytat: Sawi w 12 Października 2012, 19:31:28 ---@hanys może być też tak, że tamta 4E była robiona niedługo po malowaniu, a ta Twoja 303E już zdążyła po prostu wyblaknąć.

--- Koniec cytatu ---
Traxx był fotografowany kilka tygodni po opuszczeniu fabryki. I jakoś nie świecił się jak psu jajca pod względem jasności ;) Aczkolwiek jest możliwe że autor tej 4e miał fotki ze słonecznego dnia i taki oto odcień zostawił. Nie wnikam ;)

BLAcKboY:

--- Cytat: hanys w 09 Października 2012, 18:28:00 --- Niestety chyba ten bubel na łączeniu BOK+CZOŁO niestety zostanie. Na teksturze jest ładny łuk, a niestety na modelu załamanie.

--- Koniec cytatu ---
[przekąśnie]A co mnie obchodzi ładny łuk na teksturze?[/przekąśnie]  Na teksturze mogą być esy floresy, aby na modelu ładnie się układało ;)

matfre96:
Powiem szczerze że musiałem się przypatrzeć żeby wyłapać to łączenie. A już przy ewentualnej mijance na pewno nie będzie tego widać. A teksturka zacna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej