Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Prace nad teksturami hanysa
adsim:
Układu tekstury zmieniać nie będziemy, bo trzeba by wszystko od nowa robić. Żaluzje widzę, że się jakoś bardzo nie różnią od tych na Twojej teksturze, więc nie ma co kombinować, po prostu zamaż te co są na tex. Co do napisów, to jeśli są czytelne na tex, to można usunąć te literki z modelu, jeśli nie, to niestety trzeba iść na kompromis. Tak autor modelu to zaplanował i bez gruntownych przeróbek się nie obejdzie. Natomiast jeśli chodzi o wózki, to jak masz materiał, możesz zrobić ładniejszą teksturę, bo ta jest średniej jakości i można by ją podmienić. Koła w nowej PC będą ciemniejsze.
hanys:
--- Cytat: adsim w 04 Maja 2012, 21:41:11 ---Układu tekstury zmieniać nie będziemy, bo trzeba by wszystko od nowa robić. Żaluzje widzę, że się jakoś bardzo nie różnią od tych na Twojej teksturze, więc nie ma co kombinować, po prostu zamaż te co są na tex.
--- Koniec cytatu ---
No jak nie ma innego wyjścia to też tak uczynię.
--- Cytat: adsim w 04 Maja 2012, 21:41:11 ---Co do napisów, to jeśli są czytelne na tex, to można usunąć te literki z modelu, jeśli nie, to niestety trzeba iść na kompromis. Tak autor modelu to zaplanował i bez gruntownych przeróbek się nie obejdzie.
--- Koniec cytatu ---
Tak są wystarczająco czytelne, i też są w różnych miejscach rozmieszczone niż na pudle. Jest jeszcze jedno wyjście, usunąć literki w pliku literki.tga/.dds ale co za tym idzie na reszcie teksturach EPok, które powstały owe literki znikną.
--- Cytat: adsim w 04 Maja 2012, 21:41:11 ---Natomiast jeśli chodzi o wózki, to jak masz materiał, możesz zrobić ładniejszą teksturę, bo ta jest średniej jakości i można by ją podmienić. Koła w nowej PC będą ciemniejsze.
--- Koniec cytatu ---
Jak znajdzie się takowa osoba, która sfotografowała by mi fajne czarniutkie wózki to mógłbym podołać się temu wyzwaniu. Otóż podmieniłem sobie na własny użytek tex wózków, na odcienie szarości i trochę kontrastu dodałem i już lepiej się prezentuje model :)
No i jeszcze jedno zapomniałem. Tej epoce można było by też dodać nowe węże powietrza, które szogun ma we swoich wyrobach.
Jeszcze jedno pytanko. Ponieważ wdrażam się do maszyny i chciałem się zapytać, czy jak bym nieco przyciemnił te wentylatory to chyba nic by się nie stało?
adsim:
--- Cytat: hanys w 05 Maja 2012, 15:20:18 ---...
Tak są wystarczająco czytelne, i też są w różnych miejscach rozmieszczone niż na pudle. Jest jeszcze jedno wyjście, usunąć literki w pliku literki.tga/.dds ale co za tym idzie na reszcie teksturach EPok, które powstały owe literki znikną.
...
--- Koniec cytatu ---
Czy te napisy w obecnych malowaniach są w tych samych miejscach zawsze?
Co do wózków to też będą w PC ciemniejsze.
O jakie wentylatory chodzi?
hanys:
Zobacz adsim w pierwszej wiadomości w załączniku Zał4-oznaczenia że nie zawsze są w tych samych miejscach ale blisko siebie.
O wentylatory które są po drugiej stronie modelu który pokazałeś :)
adsim:
Aha, o te żaluzje Ci chodzi:). Podeślij mi plik jaki chcesz użyć w zamian, sprawdzę jak wygląda z resztą tex i jak będzie ok, to dorzucę go nawet do PC.
Co do napisów, to widzę, że tabelka z nastawami hamulca jest w innym miejscu, ale cała reszta napisów pokrywa się. Takie małe przesunięcia nie mają przecież żadnego wpływu na jakość tekstury.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej