Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Prace nad teksturami hanysa
MaciejM:
Mimo wszystko zdjęcia wrzucę, może w przyszłości się przydadzą.
hanys:
Witam. Ja mam takie pytanie. Otóż ponieważ posiadam od Kajetana Orlińskiego zarąbiste fotografie siódemki EU07-133 (4e). Otóż w Maszynie widnieje już taka EU07-133, lecz tex jest z 2010 roku. Otóż tekstura ta nijak nie jest podobna, do obecnego loka. Pod względem np. jasnością, kontrastem i ogólnym widoku. Dodając jeszcze obecny lok 133 jest z Icków obecnie. Miniaturka obecnej 133:
Patrz "zal1"
Miniaturka z Maszyny:
Patrz "zal2"
Otóż moje pytanie jest takowe. Czy jest takowa możliwość aby zaktualizować teksturę, bądź opublikować ją jako Vol 2. ? Ponieważ mam już obrobione fotografie i kwestia ich tylko nałożenie i spasowanie z bryłą. Dlaczego pytam? Otóż nie chciałbym robić daremnego futru i potem usłyszeć negatywną opinię po skończeniu i natrudzeniu się w odwzorowaniu jej i co za tym idzie zmarnowany cenny czas, na który zaś mogłem zagospodarować na inną lokomotywę. Otóż ten lok spośród kilkunastu, które mi dostarczył Kajetan (m0ke) jakoś wpadł mi w oko i pragnął bym go odwzorować do Maszyny. Lokomotywa ta obecnie jest w stanie nie używalności i została sprzedana TS Opole. Patrz "EU07-133_1"
Serdecznie pozdrawiam i oczekuję odpowiedzi odpowiednich osób.
Regulamin obowiązki 2 --- poglądowe obrazki proszę umieścić jako załącznik do wiadomości.
Kamils
adsim:
Trochę dziwny pomysł, ale jak masz ochotę to rób. Tylko że z tego co widzę, ta lokomotywa będzie się nadawać jedynie do postawienia jako szrot na bocznym torze. Poza tym, chyba trochę przedobrzyłeś z nasyceniem kolorów.
hanys:
--- Cytat: adsim w 05 Czerwca 2012, 16:42:31 ---[...] Poza tym, chyba trochę przedobrzyłeś z nasyceniem kolorów.
--- Koniec cytatu ---
Fotografie są w 100% bez modyfikacji oraz dopieszczeń. Takie jakie zostały zrobione takie nałożyłem. Mogę ci nawet oryginały podesłać jak byś nie chciał mi uwierzyć ;>
adsim:
Dużo zależy od ustawień aparatu. Z resztą wiesz, że farba z czasem blednie na lokomotywie, a tu wygląda jakby była świeżo pomalowana. Spójrz na zdjęcie, które dałeś na końcu poprzedniego swojego postu. Tam kolory wyglądają bardziej realnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej