Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Prace nad teksturami hanysa
hanys:
No. Siódemki czekoladowe czekają na oficjalną publikację modelu więc jak na razie odstawiam je na bocznicę, i będą nabierały tam mocy prawnej :P A teraz wyciągam loka z krzaczków. Mianowicie chodzi o EP09-036 w malowaniu UEFA EURO 2012 "Irlandia". Pisałem już w tym wątku http://eu07.pl/forum/index.php/topic,22372.msg318967.html#msg318967 odnośnie prośby na fotki tej oto dziewiątki. Niestety według zapowiedzi kilku userów jak na razie nikt się nie zgłosił. Postanowiłem wiec skontaktować się z autorem tej fotki w załączniku w powyższym linku i mnie bardzo zdziwiło że autor posiada również fotki z innej perspektywy tej oto dziewiątki. otóż nie dokładnie na teksturę, ale bynajmniej mam cały malunek flagi na tym loku!. Jeden krok już mamy do stworzenia tekstury. Przyznam szczerze. Gdyby miał obrabiać tą fotkę rok temu to bym nie podołał zadaniu, ale dzięki wam, użytkownikom, którzy bardzo wspierają teksturowców z tekstury na teksturę nabieramy więcej możliwości manualnych odnośnie obróbki fotografii. Po wysłaniu przez autora fotografii czyli Karola Engler'a któremu bardzo dziękuję za udostępnienie bardzo obszernej dokumentacji fotograficznej tego loka, która daje mi możliwość znów działania do odtworzenia tego loka, udało mi się wyciągnąć z fotografii ze skosa bardzo ładny materiał na teksturę. Oto poniżej przedstawiam owy kawałek flagi. Skompletowanie pozostałych boków będzie sprawą błachą, więc oto mała zapowiedź ;) Pozdrawiam
Dodano: 21 Listopada 2012, 16:07:01 Tekstura już skompletowana. Na tygodniu pokażę efekty prac.
Dodano: 21 Listopada 2012, 16:38:23 A co tam. Nie będą owijał w bawełnę. Tekstura jest już na ukończeniu. Dzisiaj ślę do testów; )
hanys:
Oficjalny screen EP09-036 ;) Lok leci do testów :D Więc za jakiś czas i do publikacji :D
oscyp:
Wszystko pięknie, tylko jakiś pan jest widoczny w przedniej szybie, ale mi tam nie będzie przeszkadzał :D.
Masz jeszcze jakieś zdjęcia na inne tekstury EP09 w barwach Euro?
hanys:
Mam Chorwację, lecz jednego boku brakuje mi.
szogun:
Zależy którego, w Chorwacji spokojnie da się zrobić bok od strony żaluzji poprzez retusz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej