Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowa trasa - Coming Soon ;)
Sierakowiczanin:
Dla mnie te niespodzianki to rzeka(do tej pory były tylko jeziora) i wiata.
EU07-483:
--- Cytat: "Sierakowiczanin" ---Dla mnie te niespodzianki to rzeka(do tej pory były tylko jeziora) i wiata.
--- Koniec cytatu ---
Rzeka przecież była w testowie, quarku i innych trasach. Nie wiem co to za nowość.
Sierakowiczanin:
--- Cytat: "EU07-483" ---
--- Cytat: "Sierakowiczanin" ---Dla mnie te niespodzianki to rzeka(do tej pory były tylko jeziora) i wiata.
--- Koniec cytatu ---
Rzeka przecież była w testowie, quarku i innych trasach. Nie wiem co to za nowość.
--- Koniec cytatu ---
Niech wam będzie-to były rzeki pod mostem,a ta jest obok torów,zadowoleni:)?Nie odrózniam typów rzek.
EU07-457:
Muszę przyznać, że trasa jest naprawdę świetna. Ogromnym plusem moim zdaniem są manewry, których na tej trasie nie brakuje. Świetnie się jedzie "ósemką" - szkoda tylko, że jeszcze nie zdąży się jej dobrze rozbujać, a tutaj już końcowa stacja. Ale wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywnw. Co mi się rzuciło w oczy (właściwie to taki szczegół), to w misji z EP08 po podczepieniu się do osobówki kierownik dający odjazd wymienia ten sam nr pociągu, co z ósemką.
Teraz trochę o ET22. Myślę, że wjazd na stację, z której zabieramy skład powinien odbywać się na S13 (w tym akurat przypadku), a nie na stgnał manewrowy. Ale wątek wyświetlania sygnałów manewrowych na srmaforach wjazdowych był już poruszany wcześniej, także tutaj nic więcej nie dodaję. Nie wiem, czy inni też tak mają, ale wracając ET22 semafor wjazdowy (na tej stacji z wiatą) cały czas wskazuje S1.
Reszta jest naprawdę świetna. Jestem pod wielkim wrażeniem. Dobra robota Wasyl.
Mariusz W.:
Trasa bardzo fajna i ciekawa, ale zauważyłem parę błędów:
1. W niektórych miejscach słupy wchodzą w skrajnie;
2. Na przystankach osobowych perony są za daleko;
3. W misji ET22: Na wjeździe luzem do małej stacyjki sutuacja powinna wyglądać nastepująco:
nie możemy prosto ze szlaku (z wjazdowego) wjechać na zajęty tor - chyba, że otrzymamy rozkaz pisemny na wjechanie ze szlaku na tor zajęty (przy okazji na pominięcie S1 na wjazdowym) - wtedy przez semafor do składu jedziemy do 20km/h (jest to tzw. jazda na widok); inaczej wygląda sprawa, gdy jesteśmy skierowani na wolny tor, wtedy zatrzymujemy się się na S1 (wyjazdowy), włączamy światła manewrowe, dalej manewrujemy na początek składu... Ta sytuacja powinna być poprawiona...
Ale ogólnie trasa fajna!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej