Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowa trasa - Coming Soon ;)

<< < (15/19) > >>

KowiEU:
Wywaliłem trakcje i na mocznikach mam od 25-30fps a na trasie 40-50   Ale tak bez trakcji to troche głupio:(
wole to niż oglądanie pokazu slajdów..

uetam:
Tia...dużo zależy od płyty głównej... Ja na jakimś szajsie z chipsetem SiSa wyciagam 9-10 na wiacie, i do 20 na szlaku... A powinno byc o wiele lepiej na PIV 2,0 / 384 mb ram ddr 333 mhz / gf 2 mx 400 64 mb

Mutopompka:

--- Cytat: "Mateu" ---Tia...dużo zależy od płyty głównej... Ja na jakimś szajsie z chipsetem SiSa wyciagam 9-10 na wiacie, i do 20 na szlaku... A powinno byc o wiele lepiej na PIV 2,0 / 384 mb ram ddr 333 mhz / gf 2 mx 400 64 mb
--- Koniec cytatu ---

Nie aż tak zależy to od płyty głównej! Ogromną zależność wykazuje ustawienie grafiki.... Weź zmień wyświetlanie z 32bit na 16! Do tego WYŁĄCZ:
- Fast Writes w sterowniku (jak i w biosie)
- Antyaliasing
- Synchronizacja pozioma

A w biosie ustaw tak, jak podają tu: http://www.omegadrivers.net/mb_bios.php -> i zobaczysz jak podskoczy Ci FPS.
Wszystko będzie szerzej opisane w poradniku, który robię o symku (część instalacja i ustawienia)...

Eryś:
Witam. Na wstępie chce serdecznie pogratulować autorowi. Trasa jest dosłownie ekstra i szukałem juz szczęki u sąsiadów. A jesli chodzi o FPS to ja w Mocznikach mam srednio od 15 do 17 a na trasie czasami dochodzi do 45-50.

Pozdrawiam

Tomi:

--- Cytat: "Eryś" ---jesli chodzi o FPS to ja w Mocznikach mam srednio od 15 do 17 a na trasie czasami dochodzi do 45-50.
--- Koniec cytatu ---

U mnie podobnie co do FPS:
athlon 2000
geforce4 64MB

Trasa rewelka!! :D
Nie moge sie nacieszyc... :) Ide jezdzic dalej :))))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej