Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowa trasa - Coming Soon ;)

<< < (8/19) > >>

wasyl:
Wtam!!!
Z powodu niestabilności serwera (oprogramowania Debian Sarge testing) nastąpi przerwa na reinstalacje stabilnej wersji.
Z tego powodu screeny przez kilka godzin będą nieczynne - w tej sprawie prosze nie pisac do mnie na PM - THX...
Co do ograniczeń i wskaźników jeszcze nie ma postawionych - tym zajmę się w przedostatniej fazie projektu.

mar07:
Mam jescze jeden pomysł apropos Twojej trasy. Może w którymś miejscu umieściłbyś jazdę z opuszczonymi pantografami ? Jak wiadomo stosuje się to niejadnokrotnie na różnych liniach PKP np. pod wiaduktami (np. wyizolowanie odcinka sieci z powodu robót na wiadukcie, czy niebezpiecznego obniżenia sieci) czy też na niektórych izolatorach sekcyjnych i innych niebezpiecznych miejscach.
 Nie zauważyłem tego do tej pory w żadnym projekcie, a mogłoby to być dosyć ciekawe urozmaicenie. Nieraz takie sytuacje wymagają od maszynisty sporo uwagi i umiejętności, szczególnie , gdy jednocześnie w tym miejscu jest jeszcze ograniczenie prędkości np. do 20, czy 30km/h i trzeba się trochę pogimnastykować , aby nie przesadzić z hamowaniem i tam nie stanąć. Niedawno taka sytuacja miała miejsce na podg. Długoszyn (odcinek Jaworzno Szczak. - Mysłowice).
 Oczywiście trzeba tu pamietać o właściwym umieszczeniu wskaźników We1, We2, We3.
 Podaję to pod rozwagę także innym twórcom tras.

|andy|:

--- Cytat: "mar07" ---(...)gdy jednocześnie w tym miejscu jest jeszcze ograniczenie prędkości np. do 20, czy 30km/h (...)
--- Koniec cytatu ---

Wg E1 do 60 km/h.

mar07:
Oczywiście, ale mówiłem tu sytuacji, gdy niezależnie od tego jeszcze jest ograniczenie ze względu na stan toru.

hunter:
Sorry, że odświeżam stary temat, ale.... AA! Wazelina, topie sie ratunku! ;) Normalnie powoli jajo zniosłem na widok tych screenów. Czekam na finisz trasy.

Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej