Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowa trasa - Coming Soon ;)

<< < (3/19) > >>

Cesky Kretek:
Ja mam pytanie - czy będzie jakiś wyższy peron, bo jak narazie to wszystkie sa niskie. Fajne byłyby takie perony powyżej jednego schodka np. Bdu. Po za tym trzymam kciuki i życze powodzenia w budowie trasy!!!

EP08_015:
Widzę że wszyscy zalewają wasyla pytaniami to i ja o coś zapytam. Ja z koleji bardzo lubię długą jazde i w miare szybką tzn ile kilometrów będzie miał najdłuższy odcinek pasażerski? Fajnie by było jechać jakiś dłuższy czas np pospiesznym 2.5 godziny.... :) co mniej więcej odpowiada 130 kilometrom (np Bydgoszcz-Poznań).

Adam88:

--- Cytat: "EP08_015" ---Ja z koleji bardzo lubię długą jazde i w miare szybką tzn ile kilometrów będzie miał najdłuższy odcinek pasażerski? Fajnie by było jechać jakiś dłuższy czas np pospiesznym 2.5 godziny.... :) co mniej więcej odpowiada 130 kilometrom (np Bydgoszcz-Poznań).
--- Koniec cytatu ---

Ale taka trasa by była troche nudna i nie wiadomo czy kazdy by dojechał do jej końca. Mozna by było zrobic jakiś tam odcinek na 140km/h albo na 160km/h ale do tego by trzebabyło 4-stawną SBL. Na szlaku jedno torowym mozna by zrobic ograniczenia predkosci np. na przejazdach nie strzeżonych.

EP08_015:

--- Cytuj ---Ale taka trasa by była troche nudna i nie wiadomo czy kazdy by dojechał do jej końca.
--- Koniec cytatu ---

Dlaczego taka trasa miała by być nudna? Moze krajobrazowo i tak ze względu na fps. Na takim długim odcinku może się wiele wydarzyć pozatym ciekawe by było trzymanie planowej szybkości zgodnie z rozkładem jazdy czyli więcej hamowań i rozruchów itp. No i oczywiście czas jazdy. Ja rozumię że niektórzy wolą krótkie trasy inni długie może dlatego wolę długie gdyż od dziecka pragnołem jeździć a nigdy nie będę, i chodź przez chwilę można wczuć się w role takiego mechanika co jedzie i jedzie i jedzie.... aż dojedzie a w między czasie walczy o każdą wyrobioną minute na trasie.

Ja podchodze do tego symulatora jak do rzeczywistości a staje się on coraz bardziej do niej zbliżony dlatego może i z czasem pojawią sie takie trasy.

Jak mam ochote pojeździć długo to odpalam MSTS gdzie wybieram traske i pociąg i jeade te 4 godziny.

Reasumując to co napisałem to kwestia podejścia do tego symka bo albo ktoś chce się w pełni wczuć w role maszynisty i jechać albo nie wtedy tak dla rozrywki krótkie trasy są najlepsze.

Żeby ktoś nie zrozumiał mnie źle jestem wdzieczny każdemu autorowi chodź za najmniejszą i najskromniejszą trasę jaką stworzył i jestem pełen podziwu dla niego, gdyż ja sam nie połozyłbym nawet jednego metra toru.

Tomi:
Sorry Wasyl za off topic:
skoro juz mowa o dluuuugich trasach. Czy mysleliscie (pyt. kieruje do autorow tras) o polaczeniu scenerii przez Was zbudowanych? Zrobiliscie juz kilka ladnych tras i polaczenie ich mogloby przyniesc ciekawy efekt. Mielibysmy kilka godzin bardzo ciekawej jazdy :). Problem wiazalby sie tylko z prawami autorskimi, no ale moze dogadalibyscie sie jakos ;). Trzebaby tylko dorobic eventy, ale to juz nie jest taki problem.
Co o tym myslicie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej