Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Miezdunarodnaja MaSzyna
mw158979:
--- Cytat: "Bart" ---mw158979... o czym Ty piszesz... :/ Indyjskie koleje?? (Globalizacja Rulez??). Będziemy się martwić o Ormiańskie też?? A co będzie jak "postawią" kolej na Greenlandii?? (pamięta ktoś TransArctice?). Kto przemyśli jak to jest z koleją w Kotlinie Kongo?? :-). Już nie przesadzajmy, rozumiem USA, Niemcy, UK i południowi przyjaciele... ale "meksyku" nie trzeba już wciągać... :|
--- Koniec cytatu ---
O sygnalizacji pisze, ostatnio o rosyjskiej. A o indyjskiej wspomnialem, coby unaocznic problem osobom, ktore go nie widza. A w ogole to co to za podzial na panstwa be i cacy? I wedlug czego? Akurat ten indyjski sygnal wystepuje rowniez u "ideologicznie slusznych" - jak widze - Anglikow. Oni maja nawet wiecej stopni ostrzegania: stop / caution / preliminary caution / advanced caution / clear (http://www.signalbox.org). A jesli masz interesujace uwagi na temat sygnalizacji/usrk w wymienionych miejscach to chetnie wyslucham i przemysle. Nie wiem czy napisales cos konstruktywnego w ostatnim poscie. Jezeli tak to widocznie przeoczylem :-P.
PS: Bart, chyba bedziesz mogl mi najęczec do ucha osobiscie, bo pewnie sie skusze na te gorki rozrzadowe 20.11.2004 na Tatarach.
Dudus:
Chcąc dorzucić swoje 5gr do tego tematu, to jestem zdania: Nie należy wylewać dziecka z kąpielą. Ale też nie zapędzał bym się za daleko w las, tak jak pisze Bart: o Meksyku i innej egzotyce. Ja bym zaczął od czegoś jeszcze bardziej bliskiego choć też zagranicznego. Bardzo miło by się jechało jakąś sympatyczną traską... no powiedzmy Zebrzydowice - Petrovice u Karviny. Albo Muszyna - Plaveć. Ciekawa w takich miejscach jest też sieć trakcyjna - czeska sekcja zachodzi na polską. W Głuchołazach czeskie pociągi przejeżdżają przez polskie tereny. Jak dodać do tego jeszcze inne przejścia graniczne z Polską - to mogły by powstać całkiem ciekawe projekty. Widząc to MK z sąsiednich krajów... Niewykluczone ze zaczęliby tworzyć traski dalej w głab. A mając dostęp u siebie do szczegółów - dorzucić loki ze swoich kolei.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej