Witam.
Od pewnego czasu na naszym forum niestety da się zauważyć (bez obrazy) trochę "leniwe" zachowanie Administracji, która za bardzo nie "kwapi" się, aby moderować posty użytkowników, którzy w sposób nagminny łamią zasady ortografii i interpunkcji. W naszym Regulaminie wyraźnie jest napisane (zakazy, 10):
Oprócz działów językowych (angielski i hiszpański), obowiązującym językiem na Forum jest polski. Przestrzegaj zatem zasad ortografii i interpunkcji. Jeśli masz z tym problemy, używaj programów sprawdzających pisownię. Ze względu na istnienie takich programów, na tym Forum nie respektujemy posiadania orzeczeń typu dysortografia.
Pozwólcie, że podam kilka przykładów gdzie post jest napisany bez zastosowania zasad interpunkcji (głównie) oraz ortografii. Pozwolę sobie zaznaczyć na
zielono błędy interpunkcyjne i nie tylko. Myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciwko. Celowo nie podam nicku autora postu, aby ten ktoś nie poczuł się urażony:
1.
Chodzi mi o to, że już trochę mi się znudziło jeżdżenie w symulatorze i chciałbym, aby ktoś mi wytłumaczył jak zacząć robić taką nową misję. Od czego zacząć itp.
2.
Przejrzyj inne pliki scenerii do symulatora, a z resztą wszystko napisane też jest w scenery.doc.
3.
Chciałbym uściślic, że nie chcę robic własnej scenerji scenerii tylko zrobić misję np.: na linii 61. Jak, to potem umieścić w starterze<-?
4.
Ten wpis pochodzi z pliku scenery.doc.
Ninejszego wątku nie założyłem po to, aby kogoś zdenerwować, czy urazić, ale założyłem go po to, aby przypomnieć, że jesteśmy Polakami, że mamy swoje zasady pisowni, więc szanujmy swój język. Do Administracji - proszę nie brać tego za niedocenienie waszej cieżkiej pracy na forum ani również obrazę w waszą stronę. Myślę, że autor powyższych tekstów wie, jaki popełnia błąd naruszając zasady polskiej pisowni.
Korzystając z okazji - osoby, które mają problem z interpunkcją zalecam przed publikacją sprawdzanie tekstu tu:
http://www.przecinki.pl/analiza.
Z poważaniem,
Sodabeer