Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Mogę zrobić każde nagranie rozmów przez radio-propozycja dla twórców scenerii.

<< < (10/55) > >>

Matz32:
Pisalem juz  do ciebie na PW ze wyrazam chec pomocy. Ale teraz mi sie przypomialo pytanie.Poniewaz mikrofon niekiedy mi za bardzo szumi to czy moge nagrac na przyklad aparatem cyfrowym glos - mam opcje samego dyktafonu :P  a ty to obrobisz czy jednak lepiej mikro.Co  na to powiycie ?

sektor 77:
@Matz32 - z całym szacunkiem , ale nie ma u mnie na PW. żadnej Twojej wiadomości - ale nie sprawy i odpowiem na pytanie , które stawiasz.
Nagrywasz dźwięk cyfrowo na aparacie i rozumiem , że jest to aparat fotograficzny - cyfrowy ?....
Więc nagrywasz dźwięki w formacie mp4 , o ile jest tak jak myślę, gdyż nawet telefony komórkowe to robią. Nagrywasz tak ponieważ uważasz , że szumi Tobie mikrofon itd.
Tylko teraz małe pytanko ... (przy wstępnej odpowiedzi) - Czy w ogóle wiesz dlaczego występują szumy przy rejestracji dźwięku lub dźwięków?
To zależy od tego :
- gdzie się podpinasz do komputera przy nagrywaniu tzn.(wejście liniowe lub wejście zwykłe mikrof.)
- jaką masz wtyczkę (jack) - mono , czy stereo ? , a powinno być mono.
- jaki używasz program.
- karta dźwiękowa !
Po za tym jeszcze wielu innych kwestii.
Konkretnie odpowiadając na Twoje pytanie - najlepiej podeślij mi jedno z Twoich nagrań i wtedy będę więcej mógł Tobie wyjaśnić.
Czasem zwykła nie zgodność programów nie pozwala na dalszy ciąg obróbki. Oczywiście , że są programy korygujące prędkość lub częstotliwość (współmierność) , ale jak najdalej od tego , jeżeli się chcę uzyskać jak najlepszą i oryginalną jakość. Bywa tak , że nic się nie da lepszego zrobić , niż samo nagranie - właśnie z takich podstawowych powodów jakie podałem wyżej.
Chociaż to pewnie ,  nie jest skierowane pytanie bezpośrednio do mnie :)
Pomijając wszystkie aspekty programowe , można Twoje nagranie przepuścić przez CB , w zależności od celu , któremu ma służyć.
- kolega @Tomaszek_Lodz robi to dobrze i rozumiem , że to pytanie zadane przez Ciebie jest do Niego.

Tomaszek_Łódź:
@Matz32, nagraj byle czym, cokolwiek ma funkcje dyktafonu (może być np. telefon komórkowy itd.) @Sektor 77, dziękuję, już zabieram się za obróbki. Jak się z tym uwinę to jeszcze dziś wrzucę tutaj zapowiedzi do Bałtyku.
  Dodano: 04 Lutego 2012, 12:59:27 EDIT 12:55. Zamieszczam paczuszkę z zapowiedziami starcyjnymi do scenerii Bałtyk. Oczywiście wszystko obrobione i przystosowane do Maszyny. Nagrania powstały dzięki koledze @Sektor 77. Jednocześnie apeluję o nadsyłanie nowych stenogramów.

Sawi:
Super chłopaki gratuluje. Mam takie pytanko, czy dało by radę nieco pogłośnić te zapowiedzi?

matikolejarz:
No dobrze. Ja nie jestem jakimś ekspertem od MaSzyny i nie wiem jak to "wstawić" do scenerii. Patrzyłem trochę jak to jest zrobine w linii 546 bo tam są nagrania odjazdów pociągów, ale niewiele z tego rozumiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej