Społeczeństwo nadało im władze by było lepiej jeśli tak nie jest powinni być rozliczani ze swoich błędów i lenistwa
To idź i rozliczaj ich. Ale nie nawołuj do rewolucji, bo nie wiesz o co prosisz. Ile razy mam napisać że jestem przeciw podpisaniu tego idiotyzmu? Dotarło?
Chodzi mi o wartościowanie ludzkich potrzeb. Dla mnie prywatność w internecie dawno przestała istnieć bo takie są te media. Proszę uszanować moją hierarchię potrzeb, mam inną niż Ty co wcześniej wyraziłem.
@Mechatronik, zastrzec możesz i możesz dociekać praw autorskich, tyle wiemy. Niestety z bankami już tak prosto nie jest. Po pierwsze do danych mają dostęp określeni pracownicy.
zgadzamy się w pełni na pozbawienie praw do prywatności
Nie zgadzam się ze słowem w "pełni", ale prawda jest taka że jak będzie potrzeba to określone osoby mogą dowiedzieć się co i kiedy robiłeś. Ufasz że bagaż jest bezpieczny, ale wiesz że bywają okradane pomimo że zapłaciłeś za usługę. Była wielka dyskusja o kamerach w miejscach publicznych w Anglii, nikt nie lubi być podglądany i ograniczany. Przykłady można mnożyć, (telefony od reklamodawców, spam poczty "darmowej". łącznie z reklamami telewizyjnymi (nikt telewizora nie kupuje dla reklam)) chcemy czy nie coraz częściej trudno zachować prywatność. Facebook, Nasza Klasa i t.p. portale, to wolność czy utrata prywatności? Można odkryć powiązania, znajomości, miejsca pobytu na urlopie, ocenić zamożność, tak wygląda na dziś prywatność. Napisz na onecie jakiś komentarz, gwarantowane że znajdą z którego komputera to pisałeś.
Jeszcze coś o chomiku, chcesz zachować dane kup dysk, zapisz danymi i trzymaj w domu. O dysk zadbasz sam najlepiej jak potrafisz. Nikt poważny na chomiku nie trzyma danych znaczących i kluczowych dla jego życia. Dziś chomik jest, a jutro?
Jeszcze raz powtarzam, że nie lubię grzebania w moich kieszeniach, że jestem przeciw ograniczeniom, ale życie jakie jest - widać i tu złudzeń też nie mam.
A teraz sobie wyobraź, że byle korporacja będzie Tobą tak manipulować. Będziesz miał w nosie benzynę i podatki. Chyba, że przestaniesz korzystać z sieci albo będziesz tylko biernym jej użytkownikiem. To oczywiście jest założenie najgorszego scenariusza. Patrząc jednak na to co się dzieje, różnie może być. Trochę to brzmi jak teoria spiskowa, ale czy nie mamy w obecnych czasach zbyt dużo paradoksów?
To nie jest teoria spiskowa, manipulacja już jest. Nie trzeba do tego internetu. Jest jeszcze telewizja, radio, wielkie sieci handlowe, prasa... itp itd. Dziś dyskutujemy tylko o jednej więcej lub mniej.