Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

EU07 - kilka wniosków dotyczących sterowania lokomotywą

<< < (2/3) > >>

hunter:

--- Cytat: ET22_RULZ w 26 Grudnia 2011, 00:10:08 ---Przy zadzialaniu przekaznika nadmiarowego przetwornic wylaczy sie wylacznik szybki oraz wylacza sie styczniki zalaczania przetwornic.

--- Koniec cytatu ---
Odnosnie przekaznika nadmiarowego przetwornicy to wiem, chodzilo mi o przekaznik nadmiarowy sprezarki.

--- Cytat: ET22_RULZ w 26 Grudnia 2011, 00:10:08 ---Przejscie na R nie powinno byc mozliwe poniewaz przekaznik jazdy rownoleglej dostaje zasilanie tylko na pozycji 29 zdaje sie.

--- Koniec cytatu ---
Czyli prad idzie tak jak na 29 pozycji?

ET22_RULZ:

--- Cytat: hunter w 26 Grudnia 2011, 00:16:39 ---Odnosnie przekaznika nadmiarowego przetwornicy to wiem, chodzilo mi o przekaznik nadmiarowy sprezarki.

--- Koniec cytatu ---
No wlasnie jezeli nie odczekasz tych 3-4 sekund to zadziala przekaznik nadmiarowy przetwornicy.

--- Cytat: hunter w 26 Grudnia 2011, 00:16:39 ---Czyli prad idzie tak jak na 29 pozycji?

--- Koniec cytatu ---
ZTCW w ogole nie nastapi przejscie na uklad rownolegly.

hunter:

--- Cytat: ET22_RULZ w 26 Grudnia 2011, 00:19:48 ---No wlasnie jezeli nie odczekasz tych 3-4 sekund to zadziala przekaznik nadmiarowy przetwornicy.

--- Koniec cytatu ---
Kolega wyzej napisal, ze zadziala przekaznik nadmiarowy sprezarki. Wiec jak jest w koncu?

ET22_RULZ:

--- Cytat: hunter w 26 Grudnia 2011, 00:22:24 ---Kolega wyzej napisal, ze zadziala przekaznik nadmiarowy sprezarki.

--- Koniec cytatu ---
Mozliwe, ze mial na mysli przekaznik nadmiarowy przetwornicy; przekaznik nadmiarowy sprezarki jest blokowany na czas jej rozruchu.

hunter:
Okej. Teraz zalozmy taka sytuacje. Mam podniesiony hebelek sprezarki, a opuszczony przetwornicy. Czy w takiej sytuacji wybije przekaznik, gdy podniose hebelek przetwornicy? Zaprogramowalem juz ten przekaznik, lecz czekam na szczegoly. :]

Jeszcze male pytanko - kiedy zapala sie lampka od ogrzewania? Po podniesieniu hebla, gdy jest napiecie w sieci, po podniesieniu hebla, gdy nie ma napiecia w sieci (lub jest), po podniesieniu hebla przy podlaczonym sprzegu ogrzewania, czy tez po samym podlaczeniu sprzegu ogrzewania?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej